Niciun weekend fara festival – varianta 2016

Anul acesta, mai mult ca oricand se anunta unul extrem de plin de concerte si festivaluri. Si pentru ca sunt atat de multe si pentru ca eu mi-as dori sa ajung la toate, programul meu din aceasta vara va fi si el foarte incarcat.

Daca anul trecut am avut cate-un festival in fiecare weekend din august si pana la final de septembrie, se pare ca anul acesta incep inca din mai.

Iata, asadar cam cum arata programul meu pe vara asta:

[accordion]
[accordion_section title=”20-22 mai 2016 – Jimbolia Electronic Music Festival – Jimbolia, jud. Timis“]

JEMF 2016

JEMF se afla la a patra editie si anul acesta are un line-up foarte atractiv. Nu e chiar pe gustul meu, insa as merge din curiozitate.

Are loc in Jimbolia, la granita dintre Romania si Serbia. Asta ar fi una din “probleme”,  ca este un pic cam departe, dar cred ca merita efortul.

[/accordion_section]
[accordion_section title=”27-29 mai 2016 – Femei pe Matasari – Bucuresti“]

 

Femei pe Matasari

Si un festival urban este tot un festival, asa ca Femei pe Matasari nu este de ratat nici anul acesta. Headliner-ul acestei editii va fi Akua Naru, o alegere foarte inspirata din punctul meu de vedere.

Vor fi anuntate si alte concerte in curand, insa trebuie sa stiti ca acest festival inseamna mai mult decat concerte… .

[/accordion_section]

[accordion_section title=”27 mai – 5 iunie 2016 – TIFF – Transilvania International Film Festival – Cluj Napoca“]

TIFF.15

Stiu ca la TIFF se merge pentru filme, insa anul acesta am vazut ca au extins si oferta de concerte ce vor avea loc in timpul festivalului.

La Urania Palace vor canta The Mono Jacks (28 mai), Byron (29 mai), Suie Paparude (1 iunie) cu formatia Orkid in deschidere, Omul cu Sobolani (2 iunie), Urma (3 iunie) si Vita de Vie (4 iunie), alaturi de Baasch (Polonia) si Baba Dochia (31 mai).

In program mai sunt si cateva concerte jazz si electro la Casa TIFF, dar si concerte speciale la Casa de Cultura a Studentilor sau la Castelul Banffy.

[/accordion_section]

[accordion_section title=”3-5 iunie 2016 – Metalhead Meeting – Bucuresti sau Revolution Festival – Timisoara“]

Metalhead Meeting

In weekend-ul 3-5 iunie va trebui sa ma impart intre doua festivaluri. Pe de-o parte, in Bucuresti are loc Metalhead Meeting  cu un line-up mai mult decat generos pentru fanii genului. The Exploited (UK), KREATOR (Germania), Eluveitie (Elvetia), DragonForce (Marea Britanie), Rotting Christ (Grecia), Delain (Olanda), Last Hope (Bulgaria) si multi altii vor face Arenele Romane sa sune rock!

Revolution Festival

Mai la vest un pic, in Timisoara are loc Revolution Festival, un soi de frate mai mic al EXIT-ului sarbesc care aduce si el cateva nume de vazut.

Mie imi fac cu ochiul cei de la Skunk Anansie, insa nu stiu inca daca o sa merite per total deplasarea pana acolo.

[/accordion_section]

[accordion_section title=”10-11 iunie – Delahoya – Cluj Napoca“]

Delahoya 2016

Cel mai longeviv festival din Romania, Delahoya, a ajuns la cea de-a 20-a editie si se sarbatoreste in stil  mare. Die Antwoord revin in Romania, iar alaturi de ei ii vom vedea si pe Modestep, James Sabiela, Nic Fanciulli si multi altii.

As merge aici pentru ca este editie aniversara si pentru ca n-am apucat sa merg niciodata la acest festival si chiar sunt curios de atmosfera. Ah, si pentru Die Antwoord.

[/accordion_section]

[accordion_section title=”17-19 iunie 2016 – Music Travel Festival – Harneacova, jud. Timis vs. Blaj aLive – Blaj vs. Graspop Metal Meeting – Belgia”]

Weekend-ul 17-19 iunie ma pune cel mai mult in dificultate anul acesta, dar cu putina organizare s-ar putea sa ajung la toate cele trei festivaluri. Daca nu, va trebui sa aleg din pacate doar unul singur.

Music Travel Festival 2016

Music Travel Festival se muta anul acesta intr-o locatie noua, in Herneacova, la vreo 30 de km de Timisoara si are un line-up foarte colorat. Imi doresc sa o vad pe Bebe de ceva timp (Siempre me quedara suna cunoscut), dar si pe israelianul Yoav care suna foarte bine live.

Nici oferta de trupe romanesti nu suna rea si imi place ca se acopera mai multe stiluri muzicale, astfel incat sa fie cate putin pentru fiecare. Din ce se vede, cred ca o sa se mai anunte un headliner strain si pentru cea de-a treia zi.

blajalive

In ultimii doi ani am fost la Blaj aLive si mi-a placut tare mult atmosfera. Mi-ar placea sa ma intorc si anul acesta, chiar daca line-up-ul nu este momentan foarte foarte atractiv.

Kadebostany cred ca sunt de vazut live, iar Dub Inc sunt foarte tari. Plus ca si aici avem un festival destul de variat cu Kiril Dzajkovski, B.U.G. Mafia, Grasu XXL, Carla’s Dreams, R.O.A., C.T.C., Golan, When ‘Airy Met Fairy, Say Yes Dog.

Graspop Metal Meeting

Ma tenteaza foarte mult sa merg insa si la Graspop Metal Meeting in Belgia fix in aceeasi perioada. E suficient sa va uitati pe afis ca sa intelegeti de ce ma tenteaza.

Plus ca anul trecut la Werchter am auzit povesti frumoase de la Graspop, deci ar fi si atmosfera misto acolo.

[/accordion_section]

[accordion_section title=”24-26 iunie Glastonbury vs T-Shirt Fest“]

Glastonbury 2016Chiar daca mi-ar trebui o minune sa ajung anul acesta la Glastonbury (am ratat termenul in care puteam sa cer acreditare), il las aici pe lista pentru orice eventualitate.

Nu cred ca mai are rost sa va spun de ce as vrea sa merg acolo sa-mi flutur steagul.

T-Shirt Fest

Surprinzator sau nu, weekend-ul 25-26 iunie este printre singurele in care nu sunt festivaluri muzicale la noi in tara. Dar asta nu inseamna ca nu exista festivaluri.

De exemplu, T-Shirt Fest este singurul festival din Romania dedicat exclusiv tricourilor, asa ca daca vrei sa-ti iei un tricou fain, asta e locul in care sa mergi. Cu putin noroc, poate o sa avem totusi si niste concerte.

[/accordion_section]

[accordion_section title=”30 iunie – 3 iulie 2016 – Airfield Festival – Sibiu vs. Shine Festival – Bucuresti“]

Airfield Festival 2016

Desi era planuit sa ajung anul trecut la Airfield Festival, mirajul Untold m-a deturnat de la acest plan din pacate. Chiar eram curios sa vad cum e atmosfera acolo.

In 2016 e pus intr-o perioada mai lejera si nu se mai intersecreaza cu niciun festival mare, asa ca sunt sanse mari sa ajung acolo.

Shine Festival 2016

Voi fi insa tentat sa raman in Bucuresti pentru ca la Arenele Romane pe 1 si 2 iulie are loc a treia editie a Shine Festival.

Mai sunt cateva nume de anuntat pe line-up, dar imi place cum arata chiar si-acum.

[/accordion_section]

[accordion_section title=”7-11 iulie 2016 – EXIT Festival – Serbia“]

Exit Festival 2016

Imi doresc de ceva timp sa ajung si la EXIT Festival, insa ori s-a nimerit o perioada mai proasta, ori nu m-a atras line-up-ul asa ca am tot amanat acest moment.

Imi place insa cum se prezinta lista artistilor de anul acesta, chiar daca pe majoritatea i-am vazut deja. Oricum ar fi, The Prodigy sunt de vazut oricand.

[/accordion_section]

[accordion_section title=”14-17 iulie 2016 – Electric Castle Festival – Bontida, jud. Cluj“]

Electric Castle Festival 2016

Mi-a parut extrem de rau ca am pierdut editia de anul trecut si ca mi-am intrerupt sirul, insa a fost ghinionul de a se intersecta cu Rock Werchter.

Anul acesta mi-am zis ca n-am cum sa mai ratez, mai ales ca se anunta mai mare ca niciodata, iar line-up-ul este foarte echilibrat. Abia astept sa-i ascult pe Bring me the Horizon.

[/accordion_section]

[accordion_section title=”22-24 iulie 2016 – Tomorrowland – Belgia“]

Tomorrowland 2016

Anul acesta o sa ajung pentru prima data la Tomorrowland. E unul din festivalurile pe care le am pe lista inca de prin 2012 si sunt tare entuziasmat ca voi avea ocazia sa ajung in sfarsit acolo.

Partea misto e ca o sa pot sa iau si pe cineva dintre voi cu mine, insa despre asta, o sa vorbim cu alta ocazie in curand.

[/accordion_section]

[accordion_section title=”28-29 iulie 2016 – Rock the City vs. ARTmania vs. Padina Fest”]

Rock the City 2016

Rock the City revine anul acesta la Bucuresti in forta cu doua trupe ce nu mai au nevoie de nicio prezentare. Muse si Iron Maiden sunt capetele de afis ale editiei din 2016, iar lista trupelor ce vor urca pe scena din Piata Constitutiei se va mari in curand si cu alte nume.

ARTmania 2016

Tot in zona de rockareala ramanem si cu ARTmania, care anul acesta revine in Piata Mare din Sibiu in perioada 28-31 iulie.

Primele nume confirmate sunt Katatonia, Pain of Salvation si Ihsahn, dar care din pacate mie nu imi spun mare lucru

Padina Fest 2016

Padina Fest sarbatoreste romaneste cele 7 editii adunate pana acum cu un line-uo exclusiv cu trupe din Romania. E foarte faina atmosfera de la Padina si recomand cu mare drag sa mergeti acolo pentru o deconectare bine-meritata in mijlocul naturii.

[/accordion_section]

[accordion_section title=”4-7 august 2016 – Untold Festival – Cluj-Napoca“]

Untold Festival 2016

Dupa o prima editie de care a aflat toata Europa, Untold Festival revine anul acesta cu un line-up foarte bun. Cei mai buni 5 DJ din lume in 2015 conform DJMag vor mixa la Cluj-Napoca, iar alaturi de ei ii vom vedea live si pe Faithless, Parov Stelar, Dub Fx, James Arthur si pe multi altii.

Be there, cum s-ar spune!

[/accordion_section]

[accordion_section title=”12-15 august 2016 – Summer Well, Buftea vs. Spellground Festival, Capidava vs. Zutopia Festival, Bucuresti vs. Rockstadt Extreme Fest, Rasnov vs. Fog Formula, Belis vs. Sziget Festival, Budapesta”]

Probabil cel mai aglomerat weekend din punct de vedere al evenimentelor muzicale in Romania va fi 12-15 august 2016. Hai sa vedem care sunt variantele festivaliere pentru aceasta perioada.

Summer Well 2016

Cea de-a sasea editie de Summer Well ii aduce pe 13 si 14 august la Buftea pe The Chemical Brothers, Hurts, Years & Years, The Neighbourhood si pe multi altii.

E un line-up mai bun ca anul trecut, zic eu, insa sunt curios cine ii va inlocui pe cei de la The 1975 care tocmai si-au anulat concertul de la Summer Well.

Spellground 2016

Aflat la prima editie, Spellground Festival se anunta foarte tentant, atat din punct de vedere al line-up-ului, cat si al locului de desfasurare. Malul Dunarii, langa cetatea Capidava suna extrem de bine.

Sper sa iasa bine si sa se ridice la nivelul asteptarilor, astfel incat sa continue si in anii urmatori.

rockstadt 2016

Pentru iubitorii de metale, la Cetatea Rasnov are loc o noua editie de Rockstadt Extreme Fest in perioada 11-14 august 2016.

Line-up-ul e poate cel mai bun de pana acum si sincer imi pare rau ca n-o sa am cum sa ajung anul acesta acolo.

Zutopia 2016

Nici Bucurestiul nu scapa de festival in acest weekend, iar impreuna cu concertul Rihanna de pe 14 august, cei de la D&D au anuntat si Zutopia Music Festival cu Steve Aoki si Sia capete de afis pe 15 si respectiv 17 august 2016.

Sunt curios pe cine vor mai anunta pe line-up!

Fog Formula 2016

Ne intoarcem la zona de rock, pentru ca in perioada 12-14 august 2016, in Belis, jud. Cluj, va avea loc Fog Formula, primul festival de post-rock din Romania.

N-as spune ca ma pasioneaza genul, dar daca n-ar fi fost atatea festivaluri in acelasi timp, as fi luat in considerare o excursie acolo.

Sziget Festival 2016

Am lasat ce-i mai bun la final, pentru ca Sziget Festival va fi alegerea mea pentru aceasta perioada. Intre 11-17 august 2016 ma gasiti pe Insula Libertatii, acolo unde deja a devenit traditie sa merg.

Anul acesta cam tot ce vine tare la noi in tara o sa fie si la Sziget, asa ca daca vreti sa-i vedeti pe toti intr-o singura saptamana, e o varianta foarte buna

[/accordion_section]

[/accordion]

Printre atatea festivaluri va mai trebui sa-mi strecor prin program si concertele Coldplay si Adele din Barcelona, concertele Maroon 5, Hollywood Vampires, Queen + Adam Lambert si Megadeth de la Bucuresti, precum si vreo 4 nunti.

Ar mai fi fost cateva festivaluri de mentionat in lista de mai sus, insa le-am pus doar pe cele la care ma intereseaza pe mine in mod special si la care mi-as dori sa ajung.

Dar dupa cum vedeti se anunta o vara mai mult decat plina de concerte, atat in Romania cat si in strainatate. Sper sa pot sa bifez cat mai multe din aceste festivaluri.

Voi ce faceti vara asta?

 

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

3 Comments

  1. Ce fain că ai făcut calendarul ăsta, nici nu știam că există atâta activitate în Timiș și împrejurimi. Dacă o să renunț la vreuna din cele 7 nunți ale sezonului, sigur am alternativă :)))

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.