Vinil – serialul pe care orice iubitor de muzica ar trebui sa-l urmareasca

Vinil e genul ala de serial care da dependenta si intr-un fel regret faptul ca am vazut primul episod in avanpremiera, pentru ca trebuie sa astept si mai multe pentru episodul cu numarul doi.

Martin Scoreseze si Mick Jagger ne ofera un serial absolut genial despre muzica anilor ’70 si despre modul in care functioneaza casele de discuri si reusesc sa ne transpuna in atmosfera acelor vremuri.

Nu stiu cum au fost anii ’70 pentru romani, insa din pacate sunt convins ca n-au nicio legatura cu ce se intampla in State in aceeasi perioada. Vinil este asadar prilejul prefect pentru multi dintre noi de a incerca sa retraim acea epoca legendara.

Vinil

Serialul are 10 episode care urmaresc povestea lui Richie Finestra, seful casei de discuri American Century Records, cu flashback-uri de la inceputurile sale in industrie, pana in prezent, ce incearca sa-si salveze munca de-o viata. Vinil ne arata cat de parsiva era industria muzicala atunci si cum, cel mai probabil, inca este si-acum si cum artistii sunt folositi in interesul celor de mai sus.

Imi place foarte mult cum a fost recreata acea perioada din punct de vedere vizual si bineinteles si coloana sonora. Un EP digital va fi lansat in fiecare vineri si va contine coloana sonora a episodului ce urmeaza a fi difuzat.

Datorita modului inovativ in care au fost folosite resursele muzicale de catre Scorsese si a perspectivei profunde asupra acelei perioade oferite de Jagger, “Vinil” ne conduce  intr-o calatorie muzicala unde vom intalni deopotriva si piese noi, lansate in premiera,  dar si piese care au devenit deja clasice.

Piesele din primul episod sunt deja disponibile pe Deezer si va invit sa le ascultati.

Vinil are premiera in Romania pe HBO luni, 15 februarie 2016, la ora 4:00, adica simultan cu cei din SUA, iar in reluare va putea fi vizionat tot luni, dar de la ora 20:00. Sau pentru cei care nu se uita la TV si prefera sa-l vada online, o pot face oricand pe HBO GO, incepand de luni, ora 4:00.

Acelasi lucru este valabil si pentru urmatoarele episoade, astfel ca in urmatoarele 10 saptamani, pana apare Game of Thrones, o sa avem timp sa ne obisnuim cu acest program.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.