Cele mai… din 2015

Asa cum cere traditia, la inceput de ianuarie apare articolul cu “cele mai…” din anul ce tocmai s-a incheiat. E un fel de best of al lui 2015 din perspectiva mea.

E o retrospectiva asupra lucrurilor pe care le-am facut si care mi s-au intamplat in ultimul an, impartita pe cateva categorii.

Cele mai din 2015 - 02 Cele mai din 2015 -01

2015 a  fost si cel mai bun, dar in acelasi timp si cel mai prost an din viata mea, insa punand lucrurile in balanta, si avand in vedere ca acum pot scrie fara probleme acest articol, as spune totusi ca a fost un an bun.

Pana sa trecem la “cele mai… din 2015”, va invit sa urmariti si seria de articole 2015 in muzica, activitati sportive, concerte si blogging, precum si clipul filmat cate o secunda pe zi din 2015.

Cel mai tare concert: Robbie Williams @ Piata Constitutiei

Robbie Williams @ Bucharest 2015-9

Si anul acesta mi-a fost foarte greu sa aleg cel mai tare concert pentru ca in 2015 am fost la foarte multe concerte ale trupelor straine [99 mai exact] de la care am amintiri tare placute.

Insa faptul ca la concertul Robbie Williams de la Bucuresti, pe care il asteptam de extrem de mult timp, am reusit sa stau fix in primul rand, a contat decisiv in alegerea finala. Ce-i drept, am avut parte si de un concert foarte bun, la care-a fost o atmosfera foarte misto.

Trebuie insa mentionate aici si concertul Muse de la Rock Werchter, concertul OneRepublic de la Arenele Romane, concertul Maroon 5 de la Amsterdam, precum si concertele The Script si Limp Bizkit de la Sziget Festival.

Cel mai tare concert al unei trupe romanesti: Vunk – Un nou Univers

Vunk - Un Nou Univers-1

Nici nu stiu de ce mai fac aceasta categorie daca de fiecare data castiga Vunk :)). Am incercat sa merg anul trecut la mai multe spectacole mai speciale ale trupelor romanesti, insa tot Vunk au reusit sa ofere cea mai tare experienta in 2015.

A fost un spectacol multimedia elaborat, iar Sala Polivalenta a fost mai colorata ca niciodata cu ajutorul noilor bratari luminoase. Am scris mai multe pe Urban.ro despre acest show.

Un show foarte fain au facut si cei de la Voltaj la Sala Palatului alaturi de orchestra simfonica a Simonei Strungaru. In rest, concertele trupelor romanesti la care-am fost eu n-au venit cu nimic in plus fata de un show obisnuit.

Cel mai tare festival romanesc: Untold Festival

Untold Festival - day 4-2

Untold a inceput cu dreptul prima editie si s-a ridicat la nivelul asteptarilor pe care singur si le-a facut, ba chiar as spune ca, cel putin in cazul meu, le-a si depasit. Un line-up foarte bun, o organizare de nereprosat si o atmosfera de invidiat au fost ingredientele unui festival reusit.

Din pacate anul trecut n-am ajuns si la Electric Castle, asa ca n-am cum sa le compar, desi sunt tipuri de festivaluri diferite. Sa vedem cum va fi situatia in 2016, cand sper sa ajung la ambele.

Pe podium trebuie sa mentionez si Blaj aLive, care a avut o noua editie reusita dupa cea de anul trecut si care sper sa o tina tot asa si anul acesta, si Bucharest Green Sounds, cam singurul festival in adevaratul sens al cuvantului din Bucuresti.

Cel mai tare festival strain: Rock Werchter

Rock Werchter 2015

Dupa doi ani de dominare a Szigetu-ului, iata ca a fost in sfarsit detronat de catre un alt festival strain. Ce-a contat decisiv a fost line-up-ul foarte bun de la Werchter (nu ca la Sziget n-ar fi fost nume misto), dar si faptul ca aici i-am vazut pentru prima data pe Muse si pe Lenny Kravitz, doua din numele de pe “bucket list”-ul meu, dar si multe alte trupe misto: Years & Years, Hozier, Mumford & Sons, Pharrell Williams, The Script, Florence + The Machine, ultimii doi fiind prezenti de asemenea si la Sziget.

Ca atmosfera si experienta de festival in sine, tot Sziget este preferatul meu si acolo am reusit sa vad cele mai multe trupe straine in 2015, 36 la numar, adica in jur de 5 concerte pe zi.

Nu stiu inca sigur daca voi mai merge si in 2016 la Rock Werchter. Trupele anuntate pana acum nu m-au convins inca sa-mi iau bilet, dar mai e pana in iunie. La Sziget Festival cu siguranta o sa merg si anul acesta pentru ca este concediul ideal pentru mine. Poate o sa fac chiar un combo cu Untold + Sziget si-o sa fiu plecat de-acasa vreo doua saptamani :))

Cel mai tare album: Muse – Drones

Chiar daca n-a fost cel mai ascultat album al lui 2015, noul album lansat de Muse anul trecut a fost preferatul meu. I-am facut chiar si o recenzie aici pe blog, pe care va invit s-o cititi.

Pe locul doi se afla evident “A Head Full of Dreams”, cel mai recent material Coldplay, pe care abia astept sa-l ascult si live pe 26 mai la Barcelona (cine mai vrea sa vina?). Podiumul este incheiat de formatia Goodbye to Gravity, trupa pe care-am descoperit-o insa mult prea tarziu. Cel de-al doilea album al lor, “Mantras of War” este foarte bun si l-am ascultat de foarte multe ori in ultimele doua luni.

Cea mai tare piesa: Goodbye to Gravity – The Day We Die

Nu cred ca mai are rost sa mentionez semnificatia acestei piese, insa tot ce pot sa spun este ca cel putin pentru mine ramane melodia care defineste cel mai bine anul 2015.

Am ascultat insa obsesiv “Everglow” de la Coldplay, “Psycho” de la Muse si “Tablou” de la The Mono Jacks.

Cel mai tare film: Star Wars ep VII: The Force Awakens

Star Wars The force Awakens

Probabil cel mai asteptat film al lui 2015 a fost cel de-al saptelea film din seria Star Wars. N-am plecat deloc dezamagit de la cinema, ba chiar l-am vazut de doua ori.

E fix filmul de care avea nevoie Star Wars pentru a se “relansa”. Cu ocazia asta am pastrat oarecum traditia ultimilor patru ani, cand cele mai bune filme au aparut pe final de an, au fost din categoria SF si le-am vazut de mai multe ori la cinema.

Chiar daca nici anul trecut n-am vazut foarte multe filme, dintre cele pe care le-am vazut mi-au mai placut Mad Max: Fury Road, Micul Print si The Imitation Game.

Cel mai tare serial: Umbre

Umbre - HBO

Chiar daca n-a avut decat 8 episoade, serialul romanesc Umbre a fost foarte bine primit si s-a creat un buzz foarte mare in jurul lui la inceputul lui 2015. Mi-a placut foarte mult cum a fost realizat, in ciuda faptului ca finalul ne-a lasat un pic in pom. Am asteptat cu mare interes fiecare episod si sper ca in curand sa auzim vesti de despre un sezon doi al acestui serial.

Nu trebuie uitate insa nici ultimele sezoane din Game of Thrones, House of Cards, Suits sau The Big Bang Theory, dar nici serialele descoperite recent precum Gotham sau The Man From the High Castle.

Cea mai tare fotografie pe care-am facut-o

Vf. Toaca – 27.08.2015 #pozacuapusul #PriNeamt

A photo posted by Alin Pandaru (@pandutzu) on

… este evident o #pozacuapusul facuta in timpul excursiei #PriNeamt de la finalul acestei veri.

Este evident fotografia mea preferata din cele pe care le-am facut anul acesta. Un top al celor mai apreciate fotografii de pe contul meu de instagram gasiti un pic mai jos.

Best pandutzu on instagram

Cel mai tare om pe care l-am cunoscut: Cornel Ilie

VUNK @ Hard Rock Cafe-4

Inainte sa incep sa lucrez alaturi de trupa Vunk nu aveam o parere conturata despre Cornel Ilie (asta si pentru ca de obicei nu judec oamenii atat de usor inainte sa-i cunosc). Intrand insa in Universul Vunk l-am descoperit ca fiind o persoana extrem de creativa, cu un foarte mare bun simt si care cred eu ca ar trebui sa fie un pic mai aroganta decat este. Un om care pune in primul rand suflet in tot ce face si pe care am ajuns sa-l respect foarte mult.

Cea mai tare campanie in care am fost implicat: Distractie cu bani putini

Distractie cu bani putini

La inceputul lui 2015, pentru a promova noile meniuri Smart, cei de la KFC au lansat o campanie prin care si-au indemnat consumatorii sa-i parodieze pe “copii bogati de pe instagram”, aratandu-le ca te poti distra si cu bani putini la fel de bine.

Campania a fost foarte bine apreciata si la nivel international si chiar a primit si niste premii in competitiile de profil.

Tot la categoria campanii misto in care-am fost implicat intra si “Romania Activa” a celor de la Ciuc Radler care cu ajutorul a patru biciclisti curajosi au desenat o lamaie prin GPS facand un tur al Romaniei pe bicicleta.

Cea mai tare experienta: 42.Berlin Marathon

Berlin Marathon 2015 - medal-thumb

Probabil cel mai fericit moment din viata mea a fost cel in care am trecut linia de finish a primului meu maraton. Nu mi s-a mai intamplat niciodata sa plang de fericire, iar faptul ca am reusit sa scot un timp foarte bun (3:39:58), cu mult mai bun decat estimarile mele initiale si faptul ca a fost o atmosfera de vis si oamenii ne-au incurajat de pe margine pe tot parcursul cursei, a transformat totul intr-o experienta de neuitat.

Tot la categoria experiente misto trebuie sa mentionez si turneul “Inconjurul Lumii” alaturi de trupa Vunk. Intotdeauna mi-am dorit sa merg in turneu alaturi de o formatie, iar 2015 mi-a indeplinit si aceasta dorinta. Au fost trei saptamani foarte faine petrecute prin tara

Cea mai trista experienta: #colectiv

Goodbye to Gravity @ Colectiv-6

Din pacate 2015 a venit si cu experiente triste si traumatizante in acelasi timp. A fost pentru prima data cand am fost implicat intr-un incendiu si respectiv intr-un accident, pentru prima data cand am vazut oameni arsi si inconstienti si pentru prima data cand am fost la o inmormantare. Mi-am pierdut cel mai bun prieten si n-am putut face nimic pentru a-i salva viata.

Nu-mi ramane decat sa sper ca in continuare totul este un cosmar si ca, de fapt, lucrurile s-au intamplat asa cum am scris eu aici.

[divider style=”solid” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

Un 2015 cu bune si cu rele. Probabil un an de referinta in viata mea de-acum incolo. Un an care m-a schimbat in bine, zic eu si un an din care am invatat sa ma bucur de fiecare moment la maxim. Sper ca 2016 sa fie un an mai linistit, din toate punctele de vedere.

Sa ne vedem cu bine!

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.