2015 in muzica (top zecele lu’ pandutzu)

Anul acesta incepem seria de infografice cu cel muzical, adica mai exact cu artistii pe care i-am ascultat eu cel mai mult in 2015.

A fost un an in care doua dintre trupele mele preferate si-au lansat albume noi, un an in care am descoperit artisti noi si un an in care am avut pe repeat si piese lansate in anii trecuti.

2015 in muzica

Conform statisticilor de pe contul meu de last.fm, care a contorizat (aproape) tot ce-am ascultat in 2015 (adica doar ce-am ascultat pe Deezer, caci am uitat sa-l “sincronizez” si cu Youtube), am ascultat mai putina muzica noua in acest an.

Asta si pentru ca am avut oarecum un playlist standard de alergare, care continea majoritatea pieselor care se afla in top zecele de final. Hai sa vedem cum se prezinta infograficul pe 2015.

Comparand cu 2014, topul celor mai ascultati artisti este dominat tot de Coldplay, OneRepublic, Robbie Williams, Parov Stelar si Gramatik, cu mentiunea ca s-au mai schimbat ierarhiile.

La albume, noul material lansat de Coldplay in decembrie, “A Head Full of Dreams” a reusit sa detroneze “dronele” baietilor de la Muse, dar asta si pentru ca am avut pe repeat vreo saptamana piesa “Everglow”, care a reusit sa sintetizeze foarte bine trairile mele din ultima perioada.

Pe final de an si-au facut loc in playlist-ul meu si cei de la Goodbye to Gravity pe care in continuare regret ca nu i-am descoperit mai devreme si ca nu i-am vazut de mai multe ori live.

[divider style=”solid” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

Pe langa albumele din top zece va recomand si urmatoarele albume romanesti lansate in 2015, byron – Eternal Return, albumul de debut Lucia – Silence, Spike – Lumea lui Paul, DOC & Moztu – In HD, Tranda – Constangeles 2, E.M.I.L. – I M E N S, Alternosfera – Haosoleum dar si cateva albume straine precum Leon Bridges – Coming Home, Years & Years – Communion sau Florence + The Machine – How Big, How Blue, How Beautiful.

Va las acum cu un top 30 al celor mai ascultate piese in 2015. E plin de Muse si 30 Seconds to Mars, dar sunt si cateva surprize.

Voi ce album/piesa ati avut pe repeat in 2015?

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.