Primele 10.000 de bilete la Untold 2016 epuizate intr-o ora

Pentru ca primele 5.000 de bilete early-bird de la Untold Festival 2016 s-au dat in mai putin de 5 minute, organizatorii au decis suplimentarea acestora cu inca 5.000.

In mai putin de o ora au fost epuizate si acestea, astfel ca cel putin pe hartie, cei de la Untold si-au asigurat deja aproximativ 500.000 de euro din bugetul de festival. Spun pe hartie pentru ca o mare parte din acesti bani se duc catre stat prin diverse taxe si impozite.

Untold Festival - 10.000 de abonamente vandute

Ma rog, nu suma este importanta acum, ci faptul ca in sfarsit se intampla astfel de lucruri si la noi si romanii incep sa-si cumpere bilete din timp. Tin sa va amintesc faptul ca ne mai despart 10 luni de cea de-a doua editie Untold Festival (4-7 august 2016).

Deja spatiile de cazare din Cluj-Napoca sunt aproape epuizate si ele in perioada festivalului, iar ce-a mai ramas disponibil este momentan foarte scump.

Untold Festival - day 4-2

Ma bucur sa vad ca lumea chiar isi doreste sa mearga la festivaluri, iar succesul primei editii se pare ca ii ajuta pe organizatori sa puna la punct si cea de-a doua editie. Faptul ca au deja 10.000 de abonamente vandute si faptul ca inca mai este o cerere foarte mare, ma face sa cred ca o sa fie sold-out cu mult timp inainte de inceperea evenimentului.

Ma astept ca acelasi lucru sa se intample si pe 5 noiembrie, cand vor fi puse in vanzare abonamentele pentru Electric Castle Festival. E un sistem foarte bun acesta cu oferirea unui pret promotional celor care se pre-inregistreaza pe site. E folosit si de festivalurile mari din afara si era normal sa fie preluat si de ai nostri.

E de observat si “cartea castigatoare” jucata de Untold, care a riscat destul de mult anul trecut aducand un line-up foarte bun inca de la prima editie si investind foarte mult. Iata insa ca a fost o tactica buna si ar putea fi preluata si de alti organizatori care ar putea face un festival cu un line-up foarte bun si in Bucuresti (sau in apropiere).

Si strategia celor de la Electric Castle este una foarte buna, care merge pe calitate si mai putin pe cantitate. In ultimii trei ani si-au adunat o comunitate foarte inchegata pe care se pot baza in fiecare an ca vor fi prezenti, indiferent de numele de pe line-up sau de vremea de-afara.

Chiar imi doresc un festival mare (sau hai, macar mediu) din nou si la Bucuresti. Mi-e dor de B’estfest si sper sa renasca cumva, iar Summer Well nu poate creste mai mult decat a facut-o pana acum.

Pana una alta, iata cum arata programul meu de festivaluri de vara viitoare:

  • 2-5 iunie 2016 Blaj aLive – nu e confirmata data oficial, dar cred ca o sa se pastreze acelasi weekend ca in anii trecuti;
  • 22-26 iunie 2016Glastonbury Festival n-am prins bilet, dar mai sunt sanse prin aprilie la resale;
  • 30 iunie – 3 iulie 2016 Rock WerchterRammstein confirmati momentan, abonamentele se pun in vanzare in noiembrie;
  • 30 iunie – 3 iulie 2016Airfield Festival – un festival cu potential foarte mare, dar care a avut ghinionul sa fie in acelasi timp cu Untold anul acesta;
  • 14-17 iulie 2016 – Electric Castle Festival – primele 5.000 de abonamente se pun in vanzare pe 5 noiembrie;
  • 22-24 iulie 2016Tomorrowland– nu e confirmata data oficial, dar cred ca o sa se pastreze acelasi weekend ca in anii trecuti. Sper sa prind bilete;
  • 4-7 august 2016 Untold Festival  – #bethere
  • 10-17 august 2016 Sziget Festival– deja e traditie. o sa fie interesant anul viitor de miercuri pana miercuri. Detalii despre abonamente in curand;
  • 6-7 august 2016 sau 13-14 august 2016Summer Well Festival – nu e confirmata data, dar oricum ar fi, se pare ca il ratez la anul.

Ar mai fi cateva weekenduri libere si pentru un festival in Bucuresti. Pana una alta, nu uitati sa votati festivalurile romanesti la European Festival Awards. Ar fi ceva de vis sa avem macar un festival castigator. Depinde doar de voi.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

3 Comments

  1. Nu-mi vine sa cred ca de repede s-au epuizat biletele.. stiu, atomosfera a fost de-a dreptul remarcabila la editia din 2015, am luat parte si eu si chiar m-am bucurat incat m-am intrebat chiar din zielele alea daca as putea achizitiona un bilet din timp pentru editia viitoare. Daca lucrurile vor merge asa, cu siguranta ca va ajunge sa fie printre cele mai mar festivaluri de muzica din lume. Numa’ loc sa avem ca sa-l organizam.Surprinzator a fost si faptul ca au luat parte foarte multi straini, am vazut ca s-au si bucurat de ceea ce avem noi.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.