refreshOAuth2Token got the following response:
{ "error": "invalid_grant", "error_description": "Bad Request" }using refreshToken 1/1IBXP6v4HEaYj8-MxvP-YEFKSUMHjhLbRKWjDs2sVTwMEudVrK5jSpoR30zcRFq6

Electronic Beats Festival – pentru prima data si la Bucuresti (foto si recenzie)

Pe principiul “niciun weekend fara festival” din iulie pana acum (cu o mica pauza de maraton saptamana trecuta), iata ca weekend-ul acesta am fost la Electronic Beats Festival: Bucharest.

Povestea Electronic Beats incepe in anul 2000 atunci cand Deutsche Telekom a lansat acest program international de muzica electronica, care pe langa o revista si un website nisate pe acest gen de muzica, include si o serie de concerte live in intreaga Europa sub numele “Electronic Beats City Festival”.

Electronic Beast Festival Bucharest 2015-16

Astfel de evenimente au loc in orase precum Koln, Viena, Podgorica, Budapesta, Zagreb, Praga, Bratislava sau Varsovia, iar anul acesta Electronic Beats Festival a ajuns pentru prima data si la Bucuresti.

Cele trei zile de festival au insemnat pe langa concertele din Atelierul de Productie, Guesthouse, Control si Studio Martin si o serie de activitati conexe in Dianei 4, Lokal, Acuarela sau Bicicleta.

Electronic Beast Festival Bucharest 2015-24

Pentru ca am avut un program foarte plin weekend-ul acesta nu am ajuns decat la concertele din Atelierul de Productie si din Club Control, dar am reusit sa-mi fac o idee despre ce inseamna acest festival.

Nu stiam insa niciun nume de pe line-up (in afara de Totally Enormous Extinct Dinosaurs, de care auzisem vag) si trebuie sa recunosc ca am fost un pic luat prin surprindere vineri seara.

Electronic Beast Festival Bucharest 2015-17

Ma asteptam la o seara d-aia de bumptzi bumptzi cu mai multi DJ care sa puna muzica pe diverse ritmuri care mai de care mai dubioase.

Am descoperit insa o trupa foarte misto din Marea Britanie, o DJita italianco-britanica atipica si un proiect techno nemtesc foarte interesant.

Electronic Beast Festival Bucharest 2015-2

Am ajuns in Atelier inca de pe la 8 jumate cand s-au deschis portile si am ramas un pic surprins cand am vazut setul de instrumente pregatite pe scena.

Primii care au urcat pe scena au fost cei de la Ten Fé, o trupa relativ tanara, care dupa o prima piesa lansata anul trecut, abia anul acesta “au dat lovitura”, lansand primul single de pe viitorul lor de debut la finalul lunii iulie.

Ei au fost alesi sa participe anul trecut la Telekom Talent Music Space un workshop ce i-a ajutat sa fie un pic mai vizibili si care cred ca le-a adus si cateva contacte valoroase pentru ca pentru “Make Me Better” au lucrat cu producatorul Ewan Pearson intr-un studio din Berlin.

Nu stiu exact la ce gen de muzica sa-i incadrez, insa pot spune ca muzica lor e destul de antrenanta, iar refrenele pieselor sunt catchy pentru ca m-am trezit de cateva ori cantand alaturi de ei.

Electronic Beast Festival Bucharest 2015-5

Mi-a placut cum au sunat si mi-as dori ca peste cativa ani sa ajunga o trupa mare si pot spune ca i-am vazut live la primele lor concerte.

Pe langa cateva concerte prin UK si Germania, Ten Fé sunt rezidentii Electronic Beats Festival din aceasta toamna, cantand atat la Podgorica si Bucuresti, cat si la Budapesta si Zagreb.

Electronic Beast Festival Bucharest 2015-12

Cea de-a doua surpriza a serii a venit tot din Marea Britanie. Nascuta in Italia, Francesca Lombardo a studiat pianul inca de la varsta de 6 ani, iar de vreo 15 ani face parte din peisajul muzicii electronice.

Probabil influentele din muzica clasica explica prezenta quintetului format din vioara I, vioara a II-a, viola, violoncel si contrabas pe scena la concertul de vineri seara.

Electronic Beast Festival Bucharest 2015-14

A fost un set un pic diferit fata de ce asteptau cei care chiar ii cunosteau muzica, insa pe mine nu m-a deranjat acest lucru, ci dimpotrtiva.

Mi-a placut combinatia asta de muzica electronica imbinata cu sunetele scoase de corzi si cu vocea ei. Da, a si cantat si are o voce foarte misto si calda.

Electronic Beast Festival Bucharest 2015-9

In timpul concertului l-am zarit prin public si pe Pandalie, personajul care a devenit celebru in ultimele luni cu diverse virale pe Youtube si care ulterior a fost “deconspirat” ca fiind mascota cartelei pre-pay de la Telekom.

I-a placut atat de mult setul Francescai incat la final i-a oferit si flori. Foarte dragut, ce pot sa zic.

Electronic Beast Festival Bucharest 2015-15

Ultimul concert din Atelierul de Productie i-a adus in fata noastra pe Daniel Brandt, Jan Brauer si pe Paul Frick, adica trio-ul Brandt Brauer Frick, insotiti de Beaver Sheppard si vocalii Josa Peit si Marshmello.

Din pacate pentru ca s-a intarziat un pic mai mult cu soundcheck-ul si pentru ca trebuia sa mai ajung si in alta parte, n-am prins foarte mult din show-ul lor.

Electronic Beast Festival Bucharest 2015-18

Am prins insa un moment nefericit, cand Beaver Sheppard s-a impiedicat de un monitor de pe scena si a cazut, facand cunostinta cu podeaua din Atelierul de Productie.

S-a lovit destul de rau pentru ca a avut nevoie de cateva minute sa-si revina in backtstage, iar din ce-am inteles, a facut un super show dupa.

Electronic Beast Festival Bucharest 2015-21

Brandt Brauer Frick au oferit un show conceptual foarte interesant, imbinand muzica techno cu ritualuri cu tenta religioasa.

De obicei si ei umbla cu ditamai alaiul de instrumentisti si poate o sa-i mai vedem la Bucuresti, dar pe o scena mai mare. Din ce-am vazut pe inregistrarile cu ei, chiar merita.

Electronic Beast Festival Bucharest 2015-19

Cea de-a doua seara de Electronic Beats Festival m-a prins in Club Control, acolo unde i-am vazut “la platane” pe romanul DJ Monty Clunk, pe englezul Acress si pe scotianul Hudson Mohawke.

Daca cu o seara inainte am preferat sa fiu in primul rand, in fata scenei, de data asta am ales sa stau un pic mai relaxat si sa profit de noul design al salii Berlin din Control, asa ca am urmarit toata actiunea de la mesele de sus, “din cusca”.

Electronic Beast Festival Bucharest 2015-25

Dupa o sesiune de warm-up bunicica a lui Monty Clunk, a venit randul lui Actress sa ne arate ce stie. Nu pot spune ca m-a dat pe spate stilul sau de techno experimentalist, ba chiar la un moment dat ma gandeam sa plec acasa.

Insa mai bine ca am ramas, pentru ca Hudson Mohawke a avut un set foarte energic si imbinarile de dubstep cu hip-hop au reusit sa ma trezeasca din amorteala si sa-mi dea un pic de energie inainte de proba de semi-maraton care ma astepta peste doar cateva ore.

Electronic Beast Festival Bucharest 2015-27

Imi pare rau ca n-am ajuns si in Guesthouse sau in Studio Martin, dar de data asta chiar nu mi-a permis timpul sa ma impart in atatea locuri.

Electronic Beats Festival e genul de festival la care descoperi artisti noi si care se pare ca te poate surprinde oricand. Ma bucur ca a ajuns si la noi si astept cu nerabdare editia de anul viitor.

[divider style=”solid” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

Ultimele doua evenimente Electronic Beats de anul acesta vor avea loc la Budapesta pe 16-17 octombrie si la Zagreb pe 6-7 noiembrie.

Va las acum cu o mini galerie foto de la concertele la care-am fost. De asemenea, pentru o scurta retrospectiva a evenimentelor din weekend, va invit sa urmariti si silde-show-ul de pe site-ul oficial.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.