Cum a fost la Transmaraton 2015 (video jurnal)

Weekend-ul ce tocmai s-a incheiat a fost unul plin de sport pentru, iar prima “proba” a fost una extrem de frumoasa, un semi-maraton pe Transfagarasan, in cadrul Transmaraton 2015.

A fost cea de-a patra editie a evenimentului ce a adunat la start 80 de concurenti la proba de semi-maraton (21 km), 23 de concurenti la proba de maraton (42 km) si 20 de concurenti la proba de ultramaraton (64 km).

Transmaraton 2015

Traseul a pornit de la Balea Cascada, a urcat pe Transfagarasan pana la Balea Lac, s-a trecut prin tunelul ce strabate muntele, iar finish-ul a fost la Cabana Capra. Cei de la maraton au luat startul la Capra si au facut astfel traseul dus-intors, iar cei de la ultramaraton au parcurs traseul de trei ori.

Am avut noroc de o vreme absolut superba, as spune chiar ca la un moment dat era cam prea cald pentru altitudinea la care ne aflam, dar nu ne plangem pentru ca a fost excelent.

pandutzu pe transmaraton

Pe mine ma mai despart doar 6 zile de primul meu maraton, la Berlin, iar weekend-ul asta a fost practic ultimul antrenament. Din cauza unor mici probleme de sanatate am ratat long-run-ul ala mare de peste 30 km in perioada de antrenament, asa ca am zis sa compensez cu un semi pe Transfagarasan.

Nu planuiam sa particip anul acesta, dar eram hotarat sa vin ca suport pentru Sorin si Gabi, eu urmand sa parcurg traseul pe bicicleta. Am primit insa de la UniCredit o oferta de nerefuzat asa ca iata-ma pe 19 septembrie la start.

Echipa 321sport la Transmaraton

Pentru ca stiam ca n-o sa particip anul acesta la Transmaraton am alergat un semi-maraton neoficial pe Transfagarasan in luna iulie, asa ca stiam cam la ce sa ma astept. Data trecuta eu mi-am impartit traseul cu jumate urcare si jumate coborare.

Cursa de sambata a insemnat insa 13 km de urcare, 1 km de “plat” prin tunel si inca 7 de coborare. N-am vrut sa fortez asa ca m-am bucurat de traseu, mai ales ca ma aflam in locul meu preferat din Romania si am si filmat un scurt clip pentru 321sport, asa cum am facut si la Maratonul DHL din primavara.

A fost o cursa frumoasa, usor dificila pe urcare, dar era normal sa fie asa, organizarea a fost impecabila si am avut suficiente puncte de hidratare cat sa nu murim de sete, iar kitul de participare a fost mai mult decat generos.

Am terminat cursa in 2:16:12, pe locul 20 la general si 7 la categoria de varsta. Merita felicitat Sorin din gasca noastra care a terminat pe 5 la general si pe 3 la categoria lui de varsta si sper ca la anul sa ne incumetam si la probele mai lungi.

Medalia Transmaraton 2015 - 21k

Coincidenta face ca fix acum un an sa fi alergat pentru prima data pe Transfagarasan. Atunci au fost doar 10 km, pentru ca ma pregateam pentru proba de semi de la Bucuresti si iata ca deja s-au facut trei vizite consecutive in acest loc in care am si alergat.

Sper sa continui traditia si pe langa vizita traditionala din fiecare an de pe Transfagarasan, sa mai adaug si o alergare la palmares aici.

Transmaraton 2015 - poza de grup
Poza de grup cu alergatorii, voluntarii si organizatorii Transmaraton 2015

Recomand din tot sufletul editia de anul viitor de Transmaraton, mai ales ca va fi editie aniversara de 5 ani, iar organizatorii pregatesc si cateva surprize.

Pana atunci, gandurile mele se indreapta catre Berlin, acolo unde voi alerga primul meu maraton, dintr-o serie ce sper eu sa fie cat mai lunga.

Foto: Radu-Cristi (Donez Amintiri)

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.