Andre Rieu, acest Horia Brenciu al Olandezilor

Andre Reiu a reusit in aceasta luna o performanta care greu cred ca va mai fi egalata de vreo trupa straina sau romaneasca in curand.

Sa ai 7 spectacole aproape sold-out in fata a 10-12.000 de persoane in Romania e intr-adevar impresionant si oricat de rele ar fi gurile care pus succesul acestui lucru pe baza marketingului, nu pot sa zic decat ca fix asa se face treaba si asta e scopul marketingului.

Andre-Rieu-Piata-Constitutiei-Bucuresti-6-iunie-2015-55

Au fost guri rele care au criticat si inca mai critica spectacolele lui Rieu si spun ca nu reprezinta cum trebuie muzica clasica si ca este un mascarici.

Lor nu pot decat sa le spun ca oamenii merg la concertele lui fix pentru spectacolul pe care il face, nu neaparat ca ne incanta cu piesele compuse de Johann Strauss.

Andre-Rieu-Piata-Constitutiei-Bucuresti-6-iunie-2015-59

As compara, evident, pastrand proportiile, spectacolele lui Andre Rieu cu spectacolele lui Horia Brenciu. Ambii sunt entertaineri foarte buni si stiu sa faca lumea sa se simta bine la show-urile lor.

Productia concertelor de la Bucuresti a fost impresionanta si chiar ne-a oferit tuturor o experienta foarte placuta. Indiferent de unde stateai vedeai foarte bine fie scena, fie ecranele laterale, sunetul a fost foarte bun, iar efectele date de turnurile de lumini chiar erau de efect.

Andre-Rieu-Piata-Constitutiei-Bucuresti-6-iunie-2015-02

Din fericire am stat departe de stirile legate de concertele avute pana atunci la Bucuresti pentru ca voiam sa am parte de o surpriza. Auzisem insa de glumele legate de cei intarziati si referirea la Steaua si sincer m-as fi asteptat sa schimbe un pic glumele de la un spectacol la altul.

Dar pana la urma, poate chiar asta era spectacolul si ne-a tratat pe toti la fel. Ceea ce nu e neaparat ceva rau. Mi-au placut foarte mult momentele cu Gheorghe Zamfir si bis-ul care a inclus si piese traditionale romanesti.

Am avut asadar parte de 3 ore de spectacol marca Andre Rieu. Ce nu mi-a placut insa a fost faptul ca din piesele alese el nu a iesit foarte mult in evidenta ca violonist.

[divider2]

Si daca tot l-am comparat cu Horia Brenciu, sa stiti ca Horia al nostru pregateste pe 26 septembrie un super show de swing la Sala Palatului, in memoria lui Frank Sinatra. Va foarte recomand sa mergeti sa-l vedeti.

Foto: Daniel Robert Dinu pentru iConcert.ro | mai multe poze aici

 

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.