Misiunea Berlin Maraton: saptamana 3

Atunci cand mi-am facut planul de antrenament pentru Maratonul de la Berlin stiam ca unele alergari vor fi programate si in zile cand nu aveam sa fiu in Bucuresti.

Lucrul asta mi s-a parut si mai interesant, iar saptamana trecuta am avut ocazia sa fac primele alergari in afara “capitalei”. Prima destinatie a fost Sibiul, pentru ca am ajuns acolo cu trupa Vunk in cadrul turneului acustic #InconjurulLumii.

#pozacuapusul #Sibiu #InconjurulLumii

A photo posted by Alin Pandaru (@pandutzu) on

Am avut de facut o alergare usoara de 5 km, asa ca am ales sa ma plimb prin centru. Nu a fost o idee chiar inspirata, chiar daca traseul a fost frumos. Insa alergatul pe piatra cubica nu e cel mai confortabil si probabil o alergare prin parc ar fi fost o alegere mai buna.

Cea de-a doua alergare a saptamanii m-a prins in Alba Iulia, iar aici am profitat de faptul ca cetatea arata absolut senzational si mi-am facut un traseu tare simpatic, in forma de stea.

Foarte fain de alergat prin Cetatea Alba Iulia #MisiuneaMaraton #InconjurulLumii A photo posted by Alin Pandaru (@pandutzu) on

La fel ca la Sibiu, am alergat de dimineata si am fost surprins sa vad si alti alergatori pe traseu, lucru care ma bucura. Pentru ca am avut un antrenament mai lung si mai intens (8 km), la un moment dat am simtit nevoia de hidratare si m-am bucurat tare mult cand am vazut ca erau si cateva cismele pe traseu. E foarte fain de alergat prin Cetatea Alba Iulia.

Vineri am revenit in Bucuresti si am alergat pe traseul obisnuit din jurul Parcului Sebastian, iar pentru long-run-ul de dumnica (12 km) am ales sa merg in locul meu preferat din Bucuresti: Lacul Morii, la apus.

 Lacul Morii la apus

Am mai inconjurat o data lacul, dar cu bicicleta, asa ca stiam ca nu prea se poate alerga chiar de jur imprejur. Mi-am calculat insa bine traseul astfel incat sa duc la capat cei 12 km programati, fara sa ma plimb de mai mult de doua ori pe aceeasi bucata.

E interesant de alergat si acolo, dar sugestia mea ar fi sa alergati pe zi pentru ca seara apar tot felul de ganganii si tre’ sa alergi cu gura inchisa sau poti avea surpriza sa intalnesti serpi. Din fericire niciun urs panda n-a fost ranit la acel antrenament.

Doar tendonul din spatele genunchiului drept a inceput sa faca ceva probleme, dar tre’ sa recunosc ca am fortat un pic cam mult weekend-ul trecut, cu o bicicleala de 60 km sambata si cu o repriza de 2 ore de fotbal duminica. Inca ma resimt si o sa incerc sa ma menajez saptamana asta pentru a nu risca o accidentare mai grava.

Partea buna este ca genunchii in sine n-au mai creat probleme si tind sa “dau vina” pentru asta pe faptul ca am inceput sa-mi leg altfel sireturile. Da, stiu ca suna ciudat, dar am vazut la fratele papen un filmulet in care ni se explica rostul ultimei gauri de la sireturile adidasilor de alergat.

Daca iti legi sireturile dupa modelul ala, piciorul o sa stea mult mai fix. Pe mine, personal, m-a ajutat foarte mult treaba asta, asa ca va sugerez si voua sa o incercati.


Cel mai mult am alergat pe Avicii feat. Robbie Williams – The Days

[divider2]

Per total a fost o saptamana buna de alergat in care am descoperit trasee noi si in care mi-am indeplinit targetul propus.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.