Ce e de facut in primul weekend de TIFF 2015

Pentru al doilea an consecutiv ajung la TIFF, Festivalul International de Film Transilvania. Daca anul trecut l-am prins pe final, de data asta o sa ajung inca de la inceput.

O sa am asadar ocazia sa vad filmul Wild Tales ce va deschide practic cea de-a 14-a editie a festivalului. Lung metrajul lui Pedro Almodovar a fost nominalizat anul acesta la premiile Oscar pentru cel mai bun film strain si este deja in topurile box-office-ului din Argentina.

Filmul va ajunge si in Romania in luna iunie, distribuit de Transilvania Film, asa ca revin cu o parere daca merita sa mergeti sa-l vedeti la cinema sau nu.

Chiar daca nu prind si filmele din competitie, o sa ma bucur de unele din cele mai bune filme din ultimul an prezentate in cadrul sectiunilor Supernova si Fara Limita/No Limit.

Wild Tales_cover

In weekend-ul de deschidere se anunta un weekend fain la castelul Banffy. Nu, nu  s-a reprogramat Electric Castle (desi mi-as dori asta). De data asta o sa descopar ca spatiu de proiectii de film sau de spectacole.

Astept cu nerabdare proiectia filmului Kurt Cobain: Montage of Heck pentru ca sunt curios cum a reusit regizorul Brett Morgan sa expuna viata celebrului artist.

 TIFF2015_TIFF Campus_Afis 70 x 100

Si in materie de muzica se anunta interesant weekend-ul acesta, atat la TIFF Campus cu Rotfront si The Toasters (Vineri) si  ROA si GOLAN (sambata), cat si la Casa TIFF, cu Adrian Naidin & Ionut Micu (John) – vineri si Moebius si Sattelites – sambata.

Tre’ sa vad cum o sa reusesc sa ma impart intre toate. O sa fie scurt, dar o sa incerc sa ma bucur la maxim de perioada cat o sa fiu la Cluj-Napoca.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.