refreshOAuth2Token got the following response:
{ "error": "invalid_grant", "error_description": "Bad Request" }using refreshToken 1/1IBXP6v4HEaYj8-MxvP-YEFKSUMHjhLbRKWjDs2sVTwMEudVrK5jSpoR30zcRFq6

Departe de agitatie la Padina Fest 2014

Duminica s-a incheiat cea de-a cincea editie a Padina Fest, probabil cel mai “inalt” festival din Romania, toata treaba petrecandu-se la 1.500 m, pe Platoul Padina din M-tii Bucegi.

Anul trecut Padina Fest a fost primul festival din combo-ul de “trei festivaluri intr-o saptamana” care a fost completat de Sziget Festival (Ungaria) si Coke Live Music Festival (Polonia). Atunci parca am fost un pic pe fuga si n-am simtit atat de bine ideea de a fi departe de agitatie.

Padina Fest 2014 -64

Anul acesta insa am ajuns inca de joi la Padina si-am avut parte de 4 zile foarte frumoase in mijlocul naturii. Cea mai mare provocare a noastra a fost sa gasim semnal si/sau internet. In rest, ne-am simtit foarte bine pe-acolo, chiar daca vremea a fost variabila si ne mai trezeam din cand in cand cu cate-o rapaiala de ploaie.

Ne-am petrecut marea majoritate a timpului pe la Cortul de Chill ALIAT, acolo unde a avut loc cea de-a doua editie a programului de Harm Reduction de la Padina Fest.  Acesta este un program important de sanatate publica pentru promovarea unui consum responsabil de alcool, in special in randul tinerilor.

Padina Fest 2014 -138

Programul de Harm Reduction desfasurat de Ciuc si ALIAT a venit cu o abordare diferita, prin punerea in aplicare a unui pachet de interventii specializate chiar la punctul de consum. Sustinand importanta unui consum responsabil de alcool prin mesajul “Muzica se mixeaza bine, bauturile nu!”, programul a incurajat consumatorii sa traiasca altfel si sa se bucure de viata alegand sa consume cu moderatie.

Cei care-au trecut pe la Cortul de Chill si meeting point ALIAT au beneficiat de consiliere din partea reprezentantilor Alcohelp si si-au putut face testul AUDIT prin intermediul carora fiecare isi putea  face o evaluare nivelului de consum de alcool si putea  vedea daca se afla in zona de risc sau nu.

Padina Fest 2014 -140

Pe langa asta, fiind o “zona de chill”, cei de la ALIAT au pregatit o groaza de jocuri si activitati care mai de care mai interesante. Noi ne-am distrat cel mai tare jucand Petanca (Pétanque), un joc destul de interesant in care trebuia sa aruncam pe rand niste “bombe” cat mai aproape de o tinta, reprezentata de o alta “bomba” aruncata la inceputul jocului.

Si mai distractiv a fost cand ne-am jucat Petanca avand pe ochi o pereche de ochelari speciali care simulau starea de ebrietate. Unii dintre noi s-au dovedit mai buni la acest joc purtand ochelarii, decat fara.

Mare distractie a fost si la concursurile de tras cu arcul cu sageti cu ventuze. Dupa ce ne-am exersat acuratetea la tinta agatata de cort, am zis sa trecem la lucruri mai serioase. Rand pe rand am jucat rolul de suport pentru tinta – una din “bombele” de la petanca era pozitionata pe capul unuia dintre noi.

S-a dovedit ca sunt un mic Legolas si ca m-as descurca destul de bine daca as fi nevoit vreodata sa vanez vreun animal cu arcul. In afara de cateva ventuze primite in ceafa nu pot spune ca au fost victime in urma jocului nostru. Padina Fest 2014 -47

Pe ceilalti vizitatori de la Cortul de Chill i-am vazut jucandu-se badminton, baseball, pe Play Station, carti sau “Mafia”. Altii s-au dovedit mai creativi si au realizat si cateva picturi foarte frumoase, in vreme ce unii au venit cu chitara si-au inceput sa cante.

A fost o atmosfera tare placuta acolo si sper ca acest program sa continue si anul viitor, pentru ca pe langa faptul ca au avut posibilitatea sa se relaxeze intr-un cadru lejer, vizitatorii au primiti si informatii utile legate de consumul responsabil de alcool.Padina Fest 2014 -4

In materie de concerte, pot spune ca trupele romanesti au fost net superioare invitatilor din strainatate. Cu Sarbii/Canadienii de la  Wordly Savages nu prea am avut chimie, pe baietii de la Airtist i-am suportat cat am putut, dar dupa 30 de minute de sunete random din didgeridoo, dramba si beatbox ne-am cam plictisit, iar sambata seara, fetele de la Vrelo n-au reusit sa ne convinga sa ramanem foarte mult in fata scenei.

In schimb, ne-am distrat tare bine la concertele Tapinarii, Implant Pentru Refuz, Grimus, Subcarpati, Basska si ROA. Din pacate cei de la Suie Paparude n-au mai putut ajunge si anul acesta, asa ca de data asta mi-am pastrat tricoul pe mine.Padina Fest 2014 -37

Per total mi s-au parut mai putini oameni decat anul trecut, dar daca e sa luam in considerare ca a avut loc intr-o perioada plina de festivaluri mai mici sau mai mari, eu zic ca a fost suficient de bine cat sa nu stam prea mult la coada pentru bere si mancare.

Cei mai multi au fost vineri si sambata, majoritatea participanti la Maratonul Bucegilor in competitiile de MTB Cross-country si Trial Running, organizate de Smart Atletic. Eu nu m-am inscris la niciuna pentru ca inca nu sunt pregatit pentru astfel de competitii, dar poate la anul o sa ma aventurez in cea de trial running.

Padina Fest 2014 -146

Printre celelalte activitati pe care le-am facut la Padina Fest s-au numarat Mega Tiroliana, catararea la panou (nu-i chiar asa usor cum pare de jos) si am facut si turul armelor si-am tras pe rand cu arcul (cu sageti normale de data asta), pusca cu luneta si pistolul.

Cam atat de la Padina Fest 2014. Sper sa ne reintalnim si anul viitor. Pana atunci, va las cu o serie de poze facute de mine la festival.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.