Barbatul din umbra

“L-am văzut acum două seri, in jur de ora 22, ieșeam de la mall iar in timp ce ma îndreptam către mașină, am simțit de la un trecător miros de bere.

Mă simt bine, ma gândesc ca acum trei ani, la ora asta sforaiam, sunt bucuros sa trăiesc treaz, sunt recunoscător si ma urc in mașină, il văd pe el, omul din umbră. Sta așezat pe scaunul din dreapta, are o privire adormită, buzele uscate și duhneste a alcool, încearca sa vorbească rar si răspicat … nu vrea sa-l vadă nimeni beat, el nu e un bețiv, tot timpul a avut impresia ca el este de fapt un om bun.

Man drinking beer

Dar bea, asta e problema lui cea mare, ar vrea sa fie EL, dar nu poate si bea iar si iar…dar știe sigur ca intr o zi va inceta băutul.

Uneori il văd dimineața, eu ma spăl pe dinți, ma uit in oglindă si am respect pentru mine, jos in dreapta, cu capul băgat in wc, stă el, omul din umbra, vomita. Ridică capul către mine, are ochii gălbui si roșiatici, e crispat la fața si iese in grabă pe ușa, știu ce va face, va mai vomita printre blocuri sau boscheti, pleacă devreme sa nu-l audă nevasta. Eu mai rămân sa-mi savurez tacticos cafeluta de dimineață.

Alteori in timp ce alerg prin parc, il vad cum stă pe bancă, ca un tată responsabil ce e, nu ține cu mine, la următoarea tură de alergat il găsesc după tufișuri, isi bea cele 200 de grame de vodcă !

Câteodată îl “văd ” nervos agitat, oare ce vrea ? oare vrea din nou la viață ? Nu, nu mai poți, ești terminat, ești ca o mașină fără motorină, atâta timp cat nu te voi alimenta, nu vei putea porni ! Vei rămâne o umbră !

Îl văd seara când vin de la muncă, ar bea, măcar una mică, așa sa fie, imi șoptește ușor ma roagă, se chinuie degeaba, cu un singur pahar de alcool știu ca il voi trezi la viață.

Lasa-ma , ești doar o umbră, cei pe care îi iubesc ma așteaptă acasă ! Nu te urăsc, nu te compătimesc, ești umbra mea, am bunăvoința de a te purta cu mine, mereu, până la moarte. Dar rămâi o umbră ….barbatul bețiv din umbră !”

[divider2]

Acest text nu imi apartine. L-am vazut pe pagina de Facebook ALIAT si pentru ca n-am vrut sa dispara asa usor, cum o fac toate statusurile de pe Facebook, am zis sa-l pun aici pe blog. Aceasta poveste apartine unei persoane de pe forumul de discutii Alcohelp si este scrisa dupa 946 de zile de abstinenta.

Alcohelp.ro este o platforma online pentru prevenirea si tratamentul abuzului si dependentei de alcool. Daca simti ca si tu esti intr-o astfel de situatie, nu ezita sa-i contactezi.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.