Am inceput pregatirea pentru Triathlon Challenge Mamaia 2014

Dupa participarea de anul trecut de la Triathlon Challenge Mamaia in proba de stafeta, am zis ca in 2014 vreau sa termin singur singurel proba de supersprint. Asta inseamna 400 m inot + 10 km pe bicicleta + 2,5 km de alergare.

Si daca anul trecut am fost in echipa “Nepregatitii”, de data asta am zis ca trebuie neaparat sa ma pregatesc corespunzator intainte de competitie. Si cum cea mai mare provocare a mea in momentul de fata este proba de inot, m-am inscris luni la cursuri de inot. Nu pentru ca n-as sti sa inot, ci pentru ca n-am facut niciodata cursuri de inot, ci am “invatat” singur, lucru care nu e neaparat indicat.

 aqua sport

La fel ca si in cazul snowboarding-ului, altfel e cand inveti tu singur si altfel e cand te invata cineva. Asa cum am invatat sa ma dau cu placa, vreau sa invat sa si inot pentru a putea fi suficient de competitiv in septembrie.

Si cum nu numai proba de inot necesita pregatire, m-am echipat corespunzator si pentru celelalte probe. Primul pas a fost sa-i intreb pe prietenii alergatori de pe Facebook ce fel de incaltari ar trebui sa-mi cumpar. Anul trecut la Bucharest International Marathon am alergat in niste tenesi cu talpa subtire, iar la finalul celor 10,5 km, talpile mele nu erau tocmai fericite.

A doua zi m-am dus la Decathlon si dupa ce-am probat cateva perechi si dupa ce-am dat catva ture de magazin, am ramas in final cu o pereche de Adidas Furano Quest. In ei m-am simtit cel mai confortabil, iar pentru cat imi propun eu sa alerg in perioada urmatoare sunt perfecti.

Foarte draguti au fost insa cei de la adidas, care mi-au trimis luni un cadou special in care ma anuntau ca sunt alaturi de mine in pregatirea pentru Triathlon Challege 2014. Le multumesc si totodata ii felicit pe cei de la 2Active PR pentru acest PR stunt reusit.

 cadou de la adidas

Cu ocazia vizitei la Decathlon, pe langa adidasi de alergat, slapi, prosop si casca pentru inot, mi-am cumparat si ochelari de soare si un set de lumini pentru bicicleta pentru a putea face nestingerit ture de Bucuresti atat ziua, cat si noaptea.

Urmeaza sa-mi cumpar si o casca in curand, astfel ca din punct de vedere al echipamentului sunt pregatit. Ca fun fact, se pare ca turcoaz-ul este culoarea mea de facut miscare anul acesta :))

cosul de cumparaturi

Din pacate la inceputul saptamanii m-a lovit o raceala un pic mai rau decat ma asteptam, asa ca in afara de inot, momentan restul pregatirii este in stand by. Imi revin eu repede si ma apuc de treaba cat de curand.

Anul acesta mi-am propus ca pe langa proba de super sprint de la Triathlon Challenge Mamaia (care btw, anul asta e etapa de Cupa Europeana, sub licenta ITU), sa termin si proba de semi-maraton la Bucharest International Marathon (21 km), iar daca ma simt pregatit, pe 18 mai sa particip la Bucharest International Half-Marathon, in proba de 10,5 km.

[divider2]

Asadar, daca aveti sfaturi si sugestii pentru mine, le astept in sectiunea de comentarii.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

3 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.