Cum e pana acum in tabara #schiem

Am ajuns de doua zile la Paltinis la Arena Platos si chiar daca vremea nu tine cu noi, ne bucuram inca de zapada (fie ea si artificiala) si deja am inceput sa prindem miscarile de baza in ceea ce priveste schiatul si datul cu placa de snowboard.

Stiu ca am zis ca vin in tabara #schiem ca sa invat sa schiez, dar genunchiul meu firav m-a facut sa-mi schimb planurile asa ca am hotarat ca in aceasta saptamana sa invat sa ma dau corect cu placa.

partie

Duminica am inceput primele cursuri cu unul din instructorii de la Arena Platos, dupa ce ne-am echipat corespunzator de la centrul de inchirieri de la baza partiei.

Primul lucru pe care l-am facut apoi a fost incalzirea. Aceasta este foarte importanta inainte de orice activitate fizica pe care urmeaza sa o desfasori, iar atunci cand urmeaza sa te dai pe partie e indicat sa faci cateva miscari de incalzire a muschilor pentru a nu risca accidentari inutile.

gasca #schiem

Ne-am impartit apoi in doua grupe, unii la cursurile de schi, iar ceilalti la cursurile de snowboarding. Prima zi a fost dedicata notiunilor introductive si-am invatat despre pozitia corecta pe placa, un tip de intoarcere precum si cum si sa derapam cu spatele la panta si sa facem viraje pe varfuri.

Din pacate am ajuns destul de tarziu la Paltinis asa ca n-am apucat sa ne si dam pe partia de incepatori, dar am recuperat luni pentru ca toata ziua am repetat ce invatasem cu o zi inainte.

pandutzu pe placa

Eu am profitat de faptul ca mai stiam cat de cat sa ma dau cu placa si-am exersat si intoarcerile pe calcaie. Am reusit sa trec si peste un obstacol major: urcatul cu teleschiul pe placa.

Inainte mi-era foarte greu sa reusesc sa urc pana in varful partiei cu ajutorul teleschiului pentru ca mai mereu ma dezechibram si cadeam. Acum ca am invatat sa urc doar cu legatura in fata prinsa, lucrurile sunt mai usoare. Am mai cazut ce-i drept de cateva ori pe la mijlocul partiei, dar de cele mai multe ori am ajuns cu bine pana sus de tot.

#cuplaca

Distractia pe partie se termina insa pe la ora 17:00, atunci cand se insereaza, pentru ca nocturna se aprinde doar miercurea, vinerea si sambata. A fost insa suficient pentru noi in aceste doua zile, mai ales ca dupa atata schiat si dat cu placa ne retrageam la Hotelul Hohe Rinne din Paltinis.

Am inceput sa ne facem un ritual care incepe cu un dus fierbinte ce este urmat de relaxare la Spa-ul din hotel care dispune de piscina, saune de tot felul, jacuzzi, dus tropical si alte nebunii menite sa te transpuna intr-o stare de relaxare totala.

[divider2]

Cam asa a fost pana acum in tabara. Sper sa avem noroc cu vremea si sa mai tina peticul asta de zapada pana la finalul saptamanii ca sa apucam sa invatam si noi cum trebuie sa schiem si sa ne dam cu placa.

#schiem – tabăra de schi pentru bloggeri – este un eveniment organizat de Arena Platoș cu susținerea Orange. Parteneri: Hohe Rinne, Happy Tour și Buonavista

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

5 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.