S-a deschis prima expozitie digitalizata de fluturi

Incepand de luna aceasta, la Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” veti avea ocazia sa vedeti cateva exemplare de fluturi rare in cadrul primei expozitii digitalizate din Romania.

Cei de la Samsung au facut un parteneriat cu muzeul si au pus la dispozitia vizitatorilor 8 tablete GALAXY Note 10.1, 6 Smart TV-uri de 55 inch, un Smart TV de 65 inch si un Smart TV de 40 inch. Acestia pot vedea in versiune digitala o colectie de 32 de fluturi rari, originari din arhipelagul filipinez, sudul Asiei sau Columbia.

Samsung - Antipa

Stiu ca o sa spuneti ca unde mai e farmecul mersului la muzeu daca vad fluturii tot pe tableta, dar vreau sa va mentionez ca aceste specii de fluturi n-ar putea fi expuse intr-un muzeu. Unele exemplare sunt protejate de lege, iar altele, in urma expunerii indelungata la lumina si-ar pierde din coloritul specific.

Plus ca datorita tehnologiei, putem acum sa vedem mai indeaproape fiecare exemplar (traisca zoom-ul), analizandu-l astfel mult mai usor.

[divider2]

prima colectie digitalizata de fluturi_1

Exista de asemenea si o zona de “atelier” unde vizitatorii isi pot colora proprii fluturi cu ajutorul tabletelor, iar apoi isi pot trimite creatiile pe e-mail. I-am vazut pe cei mici foarte fascinati de acest lucru.

Mie personal mi se pare o initiativa de laudat si ma bucur ca cei de la Samsung au decis sa faca si la noi in tara astfel de proiecte de modernizare si digitalizare a muzeelor.

[divider2]

Data viitoare cand mergeti la Antipa, va recomand sa acordati cateva minute si acestei colectii.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.