Pentru ca in ultimele doua zile m-au contactat pe e-mail rand pe rand  Solifugul Scorpion si Jerboa Soarecele am zis ca ar fi cazul sa le raspund. M-au cam suparat pentru ca mi-au incurcat numele, asa ca m-am hotarat sa le spun cu cine au de-a face.

bad-panda

Iata cum suna mesajele lor:

[box title=”Solifugul Scorpion” color=”#000″]

Mi se mai spune și scorpionul vântului. Alerg la fel de repede… precum vântul ce curge peste pietrele hamadei. Sunt fălci. Aproape o treime din lungimea corpului meu e dedicată mestecatului. Mărunțesc chiar și gândacii de deșert cu tot cu armurile lor redutabile. Simt cea mai mică mișcare din jurul meu prin vibrațiile aerului și am ventuze cu care mă pot cățăra și pe pereți.
 
Pe curand,
Un Solifug 
 [/box]

[box title=”Jerboa Soarecele”  color=”#000″]

Jerboa sunt. Mi se mai spune și șoarecele cangur.  Îmi place să ronțăi plantele deșertului sub lumina stelelor. Am ochi enormi, coadă foarte lungă pentru echilibru când alerg și picioare lungi, „made in“ Australia cu care ajung la 24 km/h. Am auzul atât de fin încât reușesc să mă feresc și de bufnițe, prădătorii „silențioși“.

Pe curând, Alin!

[/box]

Pentru ca ma enerveaza cand imi stalceste lumea numele, am zis sa le dau o lectie acestor animale! Iata si raspunsul meu:

[box title=”Ailuropoda melanoleuca”  color=”#000″]

Salut Solifug, salut Jerboa,

Cred ca ma confundati. Eu nu sunt Alin. Eu sunt Ailuropoda melanoleuca. M-am obisnuit ca lumea sa-mi stalceasca numele, dar sa stiti ca nu-mi place acest lucru. Erau vremuri cand ei credeau ca sunt un raton mai mare. Dupa ce s-au documentat mai bine, si-au dat seama ca de fapt sunt un urs. Amatori, ce sa le ceri.
Sunt cam mofturos de fel si mananc doar bambus si tocmai d-aia e mai greu pentru mine sa ma hranesc. Ma gasesti cel mai des in padurile montane ale Chinei sau prin diferite gradini zoologice din intreaga lume.

Cand ma nasc sunt foarte foarte mic si roz si imi ia destul de mult timp sa ma dezvolt. Unii din fratii mei nu rezista mai mult de cateva saptamani si tocmai d-aia suntem pe cale de disparitie. Daca mai pui la socoteala si faptul ca nu avem un apetit sexual foarte bun, e cu atat mai greu sa ne inmultim.

Cei care supravietuiesc ajung uneori chiar si la 150 kg, iar un lucru pe care sunt convins ca nu-l stiai despre mine e ca am cea mai mare coada din familia ursilor. Se pare ca vicleana Vulpes vulpes crucigera n-a reusit sa ma pacaleasca si pe mine.

Lumea ne spune Panda si au impresia ca suntem foarte draguti. Chiar suntem, dar incercati sa nu ne enervati pentru ca ne suparam. Suntem animale inteligente si ne ajutam reciproc atunci cand unul dintre noi are nevoie.

Va rog asadar ca data viitoare sa va documentati mai bine atunci cand imi trimiteti e-mail-uri.

[/box]

Sper ca i-am invatat o lectie…