Interviu: Florin Grozea despre Hit Yourself Consulting

Vorbeam zilele trecute de oameni care au idei si de oameni care reusesc sa le puna si in practica. Unul dintre acesti oameni este Florin Grozea, care vine anul acesta cu o idee excelenta pentru industria muzicala romaneasca.

De prin 2009 de cand am inceput sa interactionez mai mult cu el, am observat ca are spirit anteprenorial. Pe vremea aia se ocupa de eOk.ro,primul site legal cu muzica gratuita din Romania. Din pacate s-a luptat un pic cu morile de vant si a trebuit sa inchida acest proiect.

florin-grozea

Nu a lasat insa garda jos si a mers mai departe, iar anul acesta l-a inceput in forta odata cu lansarea cartii “Hit Yourself – 100 de idei de la pasiune la marea lovitura” in care a prezentat povestea de succes a catorva artisti romani care au succes international.

De curand am aflat ca a infiintat si Hit Yourself Consulting, prima agentie digitala dedicata exclusiv industriei muzicale romanesti. In cadrul concursului de idei de business Start Ups Marathon organizat de RoAccelerator, acest proiect a fost ales din peste 570 de idei de start-up-uri inscrise si a castigat marele premiu de 10.000 euro.

Am vrut sa aflu mai multe despre asta asa ca i-am propus un interviu pe care-l puteti urmari mai jos.

[divider2]

Salut Florin! In primul rand felicitari pentru idee si in al doilea rand felicitari pentru premiu. Spune-mi cum de ti-a venit ideea sa lansezi o astfel de agentie digitala dedicata exclusiv artistilor de la noi din tara?

Exista o cerere importanta de servicii online pentru industria muzicala! De la site-uri si bloguri, pana la pagini de Facebook si campanii de Google Ads, de la promovare YouTube pana la monitorizarea Social Media… artistii romani au mare nevoie de servicii specializate.

Am simtit asta pe pielea mea si am primit informatii de la zeci de artisti care nu au nici cunostintele, dar mai ales nu au timpul pentru a face o strategie online.

Ideea mi-a venit acum cativa ani cand am vazut efectele pe care le-au avut mai multe campanii online pe care le-am creat pentru artisti. Dar abia anul acesta, dupa ce am lansat cartea “Hit Yourself – 100 de idei de la pasiune la marea lovitura” am pornit agentia, bazandu-ma pe cele 100 de idei din carte si alte sute de idei pe care le-am adunat de-a lungul anilor.

Sunt destui artisti care au deja o prezenta activa pe retele sociale. Mai au ei nevoie de consultanta? Cui se adreseaza de fapt acest serviciu pe care il propuneti voi?

Multi artisti scriu pe conturile lor Facebook, ai dreptate. Dar Facebook-ul este doar o mică parte dintr-o prezenta online serioasa. In functie de stilul muzical al artistului, de imaginea lui/ei, de target-ul muzicii lui/ei Hit Yourself Consulting creaza o strategie online personalizata.

Putini artisti folosesc Twitter, si mai putini stiu importanta Google Plus si a Google Authorship. Prea putini folosesc blogul ca unealta de PR si branding. Doar cativa monetizeaza continutul video de pe YouTube. Noi venim sa facem ordine si sa punem social media la treaba pentru artisti!

Clientii nostri sunt artistii la inceput de drum care au nevoie de un start puternic folosind instrumentele online. Dar clienti ne sunt si artistii cu vechime in industria muzicala care vor un refresh, o repozitionare.

N-ar fi mai simplu pentru un artist sa mearga direct la o agentie de PR/Digital? Cu ce vine in plus Hit Yourself Consulting?

Ma bucur ca m-ai intrebat asta. Hit Yourself Consulting este, daca vrei alta definitie, o agentie de PR artistic dedicata mediului online. Nu exista asa ceva in Romania, crede-ma… am cautat mult timp! Atfel spus, HYC o agentie interactiva cu expertiza in industria muzicala.

Artistii sunt un “produs” atipic si trebuie tratati ca atare. Ei nu sunt o bere, o cartela prepay sau un detergent. Artistii sunt oamenii atinsi de geniu care ne fac viata mai frumoasa. Hit Yourself Consulting a venit sa le faca si lor viata (online) mai frumoasa!

[divider2]

Asadar, cam asta este povestea acestui proiect, iar daca vreti sa aflati mai multe despre Hit Yourself Consulting, va invit pe blogul lui Florin, acolo unde va explica el ce si cum.

Eu ma bucur ca in sfarsit a aparut o astfel de agentie in Romania si as vrea sa vad cat mai multi artisti cu o prezenta online mult mai activa.

[divider2]

Acesta este un alt exemplu de idee pusa in miscare. Daca ai si tu o idee, dar inca n-ai resursele necesare sa o pui pe picioare, inscrie-te la concursul organizat de Rexona.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.