Cel mai tare concert la care n-am fost

Saptamana trecuta am avut ocazia sa vad la cinema unul din cele mai tari concerte ce au avut loc anul trecut in Europa. Este vorba de show-ul facut de Muse pe Stadionul Olimpic din Roma, care a fost transmis in cinematografele din intreaga lume.

La noi am avut ocazia sa-l vedem la Grand Cinema Digiplex, in imensa sala Ultra care s-a dovedit ultra incapatoare pentru fanii formatiei Muse veniti sa-si vada favoritii intr-un concert de neuitat.

Muse - Roma 2013

Printre ei si eu bineinteles. Mi-a parut rau ca n-am apucat sa-i prind live anul acesta, iar dupa ce-am vazut concertul mi-a parut chiar si mai rau. Cei de la Muse au reusit sa ofere italienilor un spectacol extrem de bine pus la punct, cu destul de multe momente pline de simbolism, ilustrand asa cum trebuie albumul “The 2nd law”, lansat anul trecut.

Desigur ca experienta de la cinema nu se compara cu cea de la fata locului, dar fiecare dintre ele are farmecul ei. La cinema ai ocazia sa vezi mult mai multe si sa intelegi imaginea de ansamblu. Live esti acolo trup si suflet si te bucuri de fiecare acord si vers al trupei tale preferate.

Muse - Olimpico Roma 2013

Mi-a placut foarte mult modul de filmare al acestui concert si evident calitatea camerei 4K si tehnologia Ultra High Definition au facut ca experienta sa fie cat mai apropiat de cea reala.

A fost cel mai tare concert la care n-am  fost si abia astept sa apara DVD-ul pe 2 decembrie ca sa mi-l cumpar si sa ma mai bucur de acest concert si cu alta ocazie.

[divider2]

Ramon Cotizo de la Music FM a avut sansa sa se bucure de acest concert si live in aceasta vara asa ca l-am rugat sa-mi spuna cateva vorbe despre cum l-a simtit atunci si cum l-a simtit in sala de cinema:

In primul rand eu m-am dus ca tot romanul la ora 20, concertul incepand la 21. De la hotel receptionerul mi-a spus ca vine tot orasul. Nu l-am crezut. Aveam bilete chiar in fata, dar italienii sunt fanatici. La ora 20 era aproape tot stadionul plin asa ca abia am prin un loc pe la mijlocul stadionului.

De la firul ierbii atmosfera a fost fantastica, 2 ore stadionul a cantat si urlat in continuu. Practic o premiera pentru mine sa vad un asa public entuziast si frenetic.

Muse - Olimpico 2013

Desi am vazut muuulte concerte, de departe Muse la Roma a fost cel mai bun. Chiar peste U2 si o spun cu putina strangere de inima.  Lumini si sunet de exceptie, cum rar iti este dat sa vezi si sa auzi.

La cinema am avut o vedere de asamblu pentru ca la Roma de la firul ierbii nu observi prea multe. Am iesit nauc din sala, cu convingerea ca iar am fost pe stadion.

[divider2]

Foto: Hans Peter Van Velthoven – muse.mu

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.