In ring cu Lucian Bute

Acum doi ani ocazia sa-l intalnesc pe Lucian Bute pe holurile redactiei Prosport si m-am ales atunci cu un autograf pe o pereche de manusi de box. Am fost foarte mandru atunci sa stau de vorba cu el, avand in vedere ca este un adevarat campion.

Antrenament cu Lucian Bute

Cand am primit invitatia celor de la Gillette Romania de a participa la un eveniment la care avea sa fie prezent si el, am spus “Da” fara sa stau sa ma gandesc prea mult. Ce nu stiam eu era ca aveam sa ajung in ring cu Lucian Bute si chiar sa iau cateva lectii introductive de box chiar de la campionul nostru.

Nu pot sa va explic cum m-am simtit atunci, mai ales ca purtam chiar manusile semnate de el si de primul sau antrenor, Felix Paun. Alaturi de mine s-au aflat in ring si Bogdan, Cristian, Toma si Cabral, cel din urma fiind chiar prezentatorul evenimentului.

Antrenament cu Lucian Bute

Ba chiar mai mult, Lucian a si purtat manusile mele atunci cand a facut un scurt meci demonstrativ impotriva lui Cabral.

Lucian ne-a povestit de cat de important este cantonamentul dinaintea fiecarui meci. Acesta inseamna 2 luni cu cate doua antrenamente pe zi, sase zile pe saptamana. Toate antrenamentele sunt dure, iar uneori meciurile de sparring se dovedesc a fi mai dificile chiar decat meciul pentru care te pregatesti.

Ma bucur ca nu s-a lasat descurajat de “criticile” venite dupa infrangerea cu Froch si ca merge mai departe pentru a-si recupera centura de campion. Am mare incredere in el, asa cum am avut si pana acum si sunt convins ca o sa reuseasca acest lucru.

[divider2]

In ultimii 10 ani, Lucian Bute a castigat 31 de partide, pierzand una singura, si a fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie timp de 5 ani (2007 – 2012). Din cele 31 de victorii, 24 dintre ele au fost obtinute prin KO. In ciuda acestor performante, el este o persoana modesta, fara aere de vedeta , care isi iubeste tara, chiar daca in prezent locuieste in Canada.

Pana la intalnirea din ianuarie cu Jean Pascal, Lucian Bute se antreneaza cu fanii sai pe pagina de facebook Gillette Romania. Acolo gasiti o aplicatie prin intermediul careia puteti invata de la Lucian Bute cum sa jocati box. Aplicatia o sa fie accesibila timp de 5 saptamani, in care veti face niste antrenamente online in stilul celor pe care le face Lucian.

Fiecare saptamana vine cu cate o provocare, iar in functie de cum va descurcati, primiti un anumit numar de puncte. La final, primii 10 cu cele mai bune punctaje vor merge intr-o tabara de pregatire coordonata de Lucian Bute, iar cel mai bun dintre acestia il va sustine pe acesta la Montreal.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.