Canon 600D, partenerul meu la festivalurile de vara asta

Asa cum probabil ati observat, vara asta am fost la foarte multe festivaluri de muzica atat in tara cat si in strainatate. Nimic neobisnuit pana acum, poate doar faptul ca de data asta au fost mai multe ca in anii precedenti… si 2013 inca nu s-a incheiat.

Alaturi de mine in aceste aventuri am avut aparatul foto Canon EOS 600D, cu care am reusit sa surprind cele mai importante cadre din cadrul fiecarui festival. Fie ca i-am pozat pe Green Day, Chase and Status, Urma sau Dub Pistols, cu ajutorul sau am reusit sa pastrez vie amintirea fiecarei experiente din aceasta vara.

Pana la el, din gama entry-level de la Canon, ma mai “jucasem” cu 350D -ul Anei, 450D -ul meu (tre’ sa-l duc la reparat), 550D -ul lu’ frati-miu si de la Urban.ro si 1100D-ul lui Andrei. Si cum de fiecare data am fost multumit de cum s-au comportat aparatele, nu ma asteptam la mai putin nici de data asta. Nu am arogante de mare fotograf, tocmai d-aia inca sunt in zona de entry-level si n-am inceput inca sa investesc foarte mult pe partea asta.

Chiar daca este un model destul de vechi (a fost lansat la inceputul lui 2011, iar intre timp au apararut 650D si 700D), asta nu inseamna ca nu e performant. Este “verisorul” mai mic al lui 60D asa ca a preluat de la el atat senzorul de imagine de 18.1 mega pixeli cat si sistemul de masurare a expunerii ceea ce-l face destul de performant.

Mi-a placut de asemenea si ecranul LCD rabatabil care s-a dovedit foarte util atunci cand am avut de facut poze la concerte din photo-pit si din public. La Sziget de exemplu scena era foarte sus si mi-ar mai fi trebuit cativa centimetri in plus ca sa pot face niste poze ca lumea cu artistii prin vizor. Ce-i drept, face focusul un pic cam greu in modul live-view si atunci cand filmezi, dar la pretul lui, cred ca e ok.

ISO-ul merge pana in 6400, dar de la 1200 in sus deja incepe sa se vada urat noise-ul. Am reusit insa sa fac poze ok si cu ISO 3200 in conditii de lumina mai proasta.

 

L-am folosit cu o gama variata de obiective, de la clasicul 18-55, pana la fixa de 50mm f/1,8 sau noul meu obiectiv preferat, zoom-ul Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS. De asemenea, am testat un pic si un Lensbaby Sweet 35 si un tele Tamron 18-270mm F/3.5-6 din partea F64 cat timp am fost la Sziget.

Cel mai bine m-am impacat cu 55-250 pentru ca imi permitea sa fac fotografii de la mare distanta (a fost foarte util la concerte) si ma transforma intr-un mic paparazzo pentru ca reuseam sa surprind instantanee fara ca personajele sa-si dea seama ca sunt fotografiate.

 
Foto: Tomaso Mainardi

Rareori rateaza focusul si se misca suficient de rapid pentru un obiectiv low-end. Nu e foarte greu (390g) ceea ce mi-a permis sa-l transport foarte usor peste tot. Atunci cand alergi de la o scena la alta, credeti-ma ca e foarte util!

Revenind la 600D, mi se pare ca sta foarte bine la raportul calitate/pret, iar cu ofertele de acum chiar isi merita banii (vad ca e 2300 lei la F64 cu tot cu obiectivul de kit).

Va las acum cu fotografiile realizate de mine in ultimele luni cu Canon 600D.

Multumesc Canon Romania (prin McCann PR) pentru ocazia de a testa acest aparat.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Previous article
Next article

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.