Lectia verde – Primul manual digital din Romania

Cateodata stau si ma gandesc ca uneori imi pare rau ca nu m-am nascut mai tarziu. Pe vremea cand eram eu in scoala generala nu aveam wikipedia, google-ul era abia la inceput, iar de tablete si smartphone-uri nici nu mai are rost sa vorbesc.

Tinerii din ziua de azi au ocazia de a invata lucrurile intr-un mod mult mai frumos, interactiv si, de ce nu?, chiar mai usor. Au acces mult mai usor la informatii, iar zi de zi apar noi oportunitati pentru ei. Acum cateva saptamani am “rasfoit” un pic primul manual digital realizat in Romania si am ramas uimit de unde a ajuns tehnologia.

Pe langa informatiile relevante care se gaseau in manualul “Creeaza-ti mediul” lansat in 2008, pe noua varianta digitala utilizatorii pot rezolva si cateva teste interactive.

Ieri a fost lansat oficial si este disponibil online pe lectiaverde .ro sau poate fi descarcat digital pe iPad cu iBooks.

Acesta este un curs ecologic interactiv adresat elevilor din clasele III – VII (copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 13 ani).
Prin acest manual, Holcim Romania, alaturi de Ministerul Educatiei Nationale, isi doreste sa responsabilizeze elevii, parintii si intreaga comunitate locala, in vederea protejarii mediului inconjurator.

Imi doresc ca pe viitor sa cresca numarul de astfel de manuale, mai ales pentru ca generatia care vine din urma o sa fie “conectata” din ce in ce mai mult la noile tehnologii.

Pana vedem ce ne rezerva viitorul, va las acum cu un scurt infografic, care va prezinta istoria acestui manual digital.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.