Tu cum asculti muzica?

Stateam zilele trecute si ma gandeam ca de vreo 2-3 ani eu nu mai am mp3-uri in calculator si ca n-am mai folosit Winamp-ul de mult. Era o vreme in care aveam discografii intregi, diverse playlist-uri in functie de mood si evident ascultam foarte multe piese de foarte multe ori.

Acum muzica mea s-a mutat pe Youtube, care e principala sursa de ascultat piese [noi de cele mai multe ori]. Poate si din comoditate, poate si pentru ca la birou nu am boxe, iar sa stau cu castile pe urechi mereu nu e o alternativa ca nu-i mai aud pe colegii de birou, asa ca ascult cate o piesa din cand in cand.

Am observat de asemenea ca am inceput sa devin “legal”, astfel ca am inceput sa-mi cumpar foarte multe CD-uri d-ale artistilor preferati. Asta si pentru ca cealalta sursa de muzica este cea din masina [radio sau CD]. Mi-am completat anul trecut discografia Coldplay, mi-am luat ultimele albume ale lui Robbie Williams, ultimul album 30 Seconds to Mars, cele doua albume The XX, albumele RHCP, dar si muzica romaneasca – Guess Who, Parazitii, Voltaj, etc.

Dar pentru ca Youtube-ul nu e suficient si e destul de greu de folosit (chiar si cu optiunile lor de playlist-uri), am incercat sa caut si alternative mai usor de folosit si care sa nu-mi nenoroceasca procesorul si RAM-ul. Am dat astfel peste Deezer, primul site de streaming de muzica care are contract , inca din 2007, cu toate cele 4 case de discuri mari din lume.

Ce-mi place la el e ca am acces la 20 de milioane de piese legal [cred ca are cele mai multe], ca pot sa dau skip daca nu-mi place o piesa recomandata de ei [spre deosebire de alte servicii asemanatoare] si ca e foarte intuitiv de folosit. Imi place ca-l poti sincroniza cu contul de Facebook/Twitter si ca poti sa-ti importezi muzica din SoundCloud din doar cateva click-uri.

De asemenea merge sincronizat cu last.fm, asa ca am reinviat si eu contul meu cu ocazia asta. Daca n-am mai folosit Winamp-ul, n-am mai folosit nici last.fm-ul asa ca topurile mele saptamanale s-au dus pe apa sambetei. Am vazut ca mi-a preluat de-acolo lista de artisti preferati asa ca ma astept sa-mi faca niste playlisturi cu recomandari interesante.

Deja imi arata ce albume noi au mai lansat artistii mei preferati (de exemplu The Prodigy – The Fat of The Land (Expanded edition)] si chiar si ce concerte au. Ah si vad ca si celor de la Deezer Romania le place noul album Robbie Williams – Take the Crown.

Apropo de muzica din calculator, se pare ca poti sa-ti downloadezi piesele si sa asculti muzica preferata si daca nu esti conectat la Internet. Si poti face asta atat pe PC/Mac cat si pe telefonul tau mobil sau pe tableta [cu Android, iOS, Windows Phone, Blackberry OS, etc.]. E un feature foarte util, pentru ca nah, nu poti sa ai tot timpul acces la net, iar toata treaba asta e legala, ceea ce mi se pare foarte misto.

Dar cum nu orice lucru bun nu este gratis, Deezer are o serie de abonamente in functie de ce servicii aveti nevoie: Premium [3,49 euro/luna] sau Premium + [6,99 euro/luna]. Stiu ca acum o sa-mi ziceti ca e cam scump, dar eu spun ca merita, mai ales ca am vazut ca la Orange vin cu o oferta interesanta.

Daca iti faci abonament Pantera pe 2 ani sau iti prelungesti pentru doi ani contractul pentru abonamentul Pantera ai gratuit timp de 6 luni serviciul Premium + de la Deezer. Bonus, ai internet mobil si TV in Portalul Orange timp de 6 luni.

Si inca o chestie care e misto pentru abonatii Orange, dar care nu au abonament Pantera, e ca pot activa serviciul Premium + la un pret cu doi euro mai mic prin intermediul optiunii speciale Deezer Premium +, avand aceleasi beneficii. In curand vor exista si optiuni de acest gen si pentru utilizatorii Orange PrePay..

Avand in vedere lista mare de piese la care ai acces si ca poti sa folosesti acest serviciu si offline si de pe orice dispozitiv [chiar si de pe televizoarele care au internet], eu zic ca suma nu este deloc mare si acest serviciu isi merita banii.

[divider2]

Daca vreti sa-l testati, puteti sa-l folositi gratuit in perioada de trial de 15 zile, dupa care puteti opta pentru unul din abonamente sau puteti folosi doar optiunile de radio-uri speciale oferite de Deezer.

Voi cum mai ascultati muzica in ziua de azi? Tot cu clasicele mp3-uri si  Youtube sau ati trecut si voi la mijloace alternative?

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.