Romania – Olanda, din tribuna I

Romania a fost invinsa in aceasta seara de catre reprezentativa Olandei cu scorul de 1-4, intr-un meci disputat pe Arena Nationala din Bucuresti contand pentru preliminariile Campionatul Mondial din Brazilia 2014.

A fost pentru prima data cand am stat la tribuna I a Arenei Nationale la un meci de fotbal (dupa experienta concertului RHCP) si pentru a 2-a oara cand am vazut echipa nationala a Romaniei (dupa meciul cu Franta de anul trecut).

N-a fost nici de aceasta data cu noroc, ai nostri plecand invinsi de pe teren. N-am jucat rau, dar am gresit mult in aparare si am luat goluri prostesti.

Olanda merita victoria, dar diferenta de scor nu reflecta realitatea din teren. Din tribuna a parut ca arbitrii au cam tras cu “portocalele”, dar asta oricum nu mai conteaza acum.

Nu-i inteleg insa pe cei care injura nationala si se declara super dezamagiti ca am pierdut. Oare cand o sa ne trezim si o sa realizam ca pana la urma asta e valoarea noastra. Mai mult nu putem oricat de mult ne-am dori noi asta. Ceilalti sunt mai puternici si mai bine pregatiti, noi suntem mai slabi.

Ah, ca se intampla din cand in cand sa mai batem si noi o Franta, o Cehie, o Olanda, sa zicem ca e doar accidental. N-avem cum sa ne comparam cu fortele din fotbalul mondial pentru ca noi nu investim in tinerele generatii. Restul toti au sute de scoli de fotbal, sunt bine pregatiti si e normal sa joace mai bine.

E foarte bine si ca am reusit 3 victorii in primele 3 meciuri din preliminarii. Mai usor cu visele astea de locul I din grupa, ca d-aia sunteti mereu dezamagiti. Daca reusim sa terminam pe 2 sau 3 sa fim multumiti. Cam asta e maximul pe care il putem obtine din preliminariile astea.

Despre suporteri numai de bine (am depasit si recordul de audienta – 53.329 de spectatori), dar si un pic de rau. In primul rand felicitari baietilor din PCH din Peluza Nord care s-au auzit cantand tot meciul. Cred ca a fost un nucleu format din cam toate galeriile echipelor din Romania, dar doar pe ei i-am recunoscut.

Mi-as fi dorit ca spectatorii sa fie mai agitati si sa incurajeze mai mult nationala, chiar daca era condusa cu 3-1. Ar fi trebuit sa-i huiduim continuu pe olandezi de fiecare data cand aveau mingea.

Per total a fost o atmosfera frumoasa, iar din inaltul tribunei I s-a vazut chiar bine meciul. Pana data viitoare, felicitari baietilor nostri si Hai Romania!

P.S. Felicitari Bere Timisoreana pentru spectacolul cu calusarii de la pauza. A fost chiar interesant!

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

  1. Fanii s-au bucurat că am bătut Turcia. Desigur, e un nume cunoscut, n-am mai bătut de ceva vreme aşa ceva. Turcia a fost bătută azi de Ungaria. Ei bine, acesta este motivul pentru care noi am bătut Turcia aşa cum am făcut-o, tremurând mai bine de 50 de minute pentru asta.
    Altfel, dacă era vreun bolnav care credea că România poate rezista Olandei, atunci e bine să se apuce de sporturi mai utile. Nu ştiu…table, cricket, orice, numai nu fotbal. De la meltenismul nostru clasic, de ţăran care se crede mai mult decât este, până la realitate…este un drum de patru goluri. Olanda a venit, ne-a dat şi a plecat unde fotbalul se joacă pe bune. A plecat la civilizaţie. Pe stadioanele lor se vine cu steaguri ale statului pentru că se merită. Pe ale noastre, câţiva visători ridică tricolorul pe ritmuri aproape manelistice. De, Pandutzule, când alţii munceau să avanseze, noi munceam să mâncăm…
    Am spus. EGAL era o toleranţă maximă. Şi am avut dreptate.
    Acum să vezi ce iese cu Ungaria, după victoria de azi…

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.