Si-a fost si Lady Gaga

Tre’ sa recunosc ca atunci cand am aflat ca Lady Gaga o sa vina in Romania n-am fost super mega giga extaziat de veste, ci doar am primit-o ca un lucru bun, ca incep sa vina din ce in ce mai multi artisti mari si la noi.

Nu imi doream sa merg in mod special la concert [mi-as fi luat bilet in cazul asta], dar nici nu mi-ar fi displacut ideea, mai ales ca auzisem prin targ ca cica face niste super show-uri.

Cand ma intorceam luni de la Sziget, am primit un mail de la fetele de la McCann PR, care ma anuntau ca au pentru mine bilete la concertul Lady Gaga, din partea Ciuc Premium. M-a bucurat vestea pentru ca nah.. urma sa merg la concert si in acelasi timp sa mai fac si pe altcineva fericit [facusem acum ceva timp o promisiune si trebuia sa ma tin de ea].

Aseara insa nu stiu exact ce s-a intamplat pentru ca m-am simtit un pic ciudat la concert. Poate am ramas eu obisnuit cu atmosfera de festival, dar publicul de aseara a fost sub orice critica. Toti erau cu aparatele si cu telefoanele pe sus, de parca ar inregistra la o super calitate si-ar mai putea sa se uite la el acasa inca de 15.000 de ori. Frate, daca vrei inregistrare cu concertul ei, cauta pe youtube sau ia-ti DVD-ul cu un concert de-al ei. E mult mai bine filmat, se aude perfect si nici nu tre’sa faci febra musculara de la tinutul aparatului in mana.

In al doilea rand, oamenii aia au venit ca la teatru. Nu stiau nicio piesa, unii pareau ca nu inteleg nici ce zice Lady Gaga in engleza si doar mai tresareau si ei din cand in cand, atunci cand se auzea “Romania”sau “Bucharest”. Nu tu emotie, nu tu feeling, nimic. Cand era vorba de dansat.. la fel.. zici ca erau stana de piatra. De ce ai mai venit fratica la concert daca tu nu te misti? Eu am stat in zona gazon asfalt B, undeva in dreapta, aproape de gardul despartitor. Poate in alte zone oamenii s-au distrat mai bine, dar sincer ma indoiesc. Cred ca doar monster pit-ul a fost cu adevarat in spiritul concertului. 

Pacat de show, pentru ca Monster Ball-ul a fost foarte misto realizat si-a reusit sa integreze frumos si melodiile de pe albumele mai vechi [“Just dance”, “Poker face”, etc]. Lady Gaga a demonstrat pe “Princess Die”si pe “You and I” ca are voce si cred ca un spectacol “acustic” Lady Gaga ar avea la fel de mult succes si fara tot soiul de giumbuslucuri cu castele si-alte nebunii.. doar ea si un pian.

Din cauza ca n-a fost o atmosfera foarte ok de concert, nici show-ul per total nu mi s-a parut extraordinar. Au fost multe momente de pauza [motivate de faptul ca trebuia sa-si schimbe tinuta] care pur si simplu raceau publicul si-asa neincalzit. Faza cu “vomitatul” cred ca a fost oricum regizata, dar reactiile au fost evident negative si-acum toata lumea face glume pe seama acestui lucru.

Chiar daca a venit cu poezia invatata de acasa si baga din cand in cand cate-un “Romania”, Lady Gaga mi s-a parut foarte simpatica atunci cand a comunicat cu publicul. A fost foarte draguta si faza de la final cand i-a luat pe scena pe cei doi copii.

Intr-un fel ma bucur ca s-a mutat concertul de pe National Arena in Piata Constitutiei, pentru ca pe un stadion atat de mare atmosfera ar fi fost poate chiar mai trista. Imi place la nebunie cum se vede Casa Poporului in cadrele cu publicul si nu inteleg de ce nu incercam noi sa promovam mai mult “monumentele” pe care le avem in Bucuresti.

Sper ca la Red Hot Chili Peppers publicul sa fie mai alert, nu la fel de trist ca cel din Paris sau ca la Lady Gaga. Nu stiu inca daca ajung si la RHCP, dar ma bucur ca si ei vin in Romania si tre’ sa-i felicit cu ocazia asta pe cei de la Emagic pentru toate concertele de anul acesta [Slayer, B’estfest Summer Camp, Roxette, Lady Gaga, RHCP]. Poate la anul ii aduceti si pe Green Day si pe Coldplay.

Foto: Urban.ro

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.