Romanii se aduna sub steag la Sziget Festival 2012

Pentru ca ieri au inceput concertele serioase am scos steagul Romaniei din ghiozdan si-am inceput sa fac simtita prezenta romanilor la Sziget Festival 2012.

Prima oprire: concertul Blue Nipple Boy de pe scena Open Stage. Am prins doar cateva melodii pentru ca am plecat tarziu de la zona de presa. Steagul insa a fost bine primit de cei prezenti acolo, inclusiv de membrii formatiei romanesti care l-au imprumutat un pic pentru a-l flutura in fata celor prezenti la concert.

Solistul trupei a avut insa niste replici aiurea care m-au cam deranjat, dar despre asta am scris deja pe Urban.ro si i-am cerut lamuriri si in interviul pe care i l-am luat dupa concert.

Am fost apoi la defrisat prin padurea de la Sziget pentru a gasi o creanga suficient de rezistenta cat sa tina cat mai sus steagul Romaniei.  Am gasit in cele din urma o craca mai solida, am “montat” steagul si-am pornit spre scena principala, acolo unde urmau sa cante Hurts.

Steagul nostru a fost foarte vizibil si a atras multe priviri, atat din partea celorlalti romani, cat mai ales din partea strainilor care ma intrebau “Is that that the Romanian flag?”. Ba chiar mai mult, un francez si un englez chiar au fluturat si ei steagul Romaniei.

 

Un englez era foarte incantat ca m-a vazut reprezentand Romania si dupa ce mi-a zis de “Hagi, Dumitrescu, Petrescu si Popescu” a inceput sa faca plecaciuni in fata mea. Asta inseamna ca Romania nu inseamna in afara doar tigani, hoti si alte porcarii si ca strainii respecta tara noastra si valorile noastre. Ar trebui sa ne mandrim mai mult cu simbolurile noastre si sa nu ii injuram de fiecare data cand vedem ca altii au succes.

   

Toata lumea e “trup si suflet” acum cu sportivii de la Jocurile Olimpice, dar in restul anului habar n-au cine sunt acestia. Haideti sa nu ne mai plangem atat ca e naspa in Romania si hai sa fim mandri ca suntem romani si sa incercam sa ne reprezentam tara cat mai bine oriunde am fi.

Eu am incercat sa fac asta la toate festivalurile la care-am fost in afara [oxegen, sziget 2012] si chiar si la festivalurile din tara. Fostul meu steag a ajuns pe scena la Evanescence si in cele din urma a ramas la trupa si sincer sunt foarte mandru ca am reusit sa-l arunc pana acolo.


Steagul Romaniei s-a vazut bine si pe transmisia live de la concerte | thanks Roxana pentru print screen 

Cand am fost weekend-ul trecut la The Mission Dance Weekend, am avut din nou steagul la mine la concertele Parov Stelar, Chicane si Armin van Buuren. Adi ma intreba daca am steagul din cauza Jocurilor Olimpice. Nu, eu incerc sa am mereu steagul cu mine la concerte.

Si la concertul Placebo de aseara de la Sziget Romania a fost bine reprezentata, iar sub steag ne-am adunat vreo 10 romani, veniti sa ne salute si sa ne felicite pentru gest. Sper ca in seara asta si in serile urmatoare sa ne adunam cat mai multi romani sub steag si sa reprezentam asa cum trebuie Romania la Sziget Festival 2012.

Din pacate, la finalul serii, cand ne-am intors la cort, am observat ca steagul pe care-l arborasem in camping a disparut, iar sfoara cu care fusese legat era taiata.

In seara asta o sa fiu din nou prezent cu steagul la concertele de la scena principala asa ca fiti cu ochii-n patru pe transmisia live pentru ca s-ar putea sa ma si vedeti.

Mai multe poze din ziua 1 de la Siget Festival [adica si de la concerte] gasiti pe pagina de facebook urban.ro 

Foto: Alin PandaruAndrei Stanciu | a scris si Teo despre ziua 0 si 1 de la Sizget Festival  

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

5 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.