Cum a fost la Tuborg Green Fest powered by Rock the City 2012

Weekend-ul asta am luat o portie de rockareala la cea de-a patra editie a festivalului Rock the City. Anul acesta s-a desfasurat sub numele de Tuborg Green Fest powered by Rock the City si a avut loc la Romexpo.

In cele 3 zile de festival au urcat pe scena Guns N’Roses, Evanescence, The Cult, Within Temptation, Ugly Kid Joe, Machine Head, Godsmack, Black Label Society, Soulfly si multi altii.

Eu am ajuns doar vineri, la ziua dedicata trupelor romanesti si duminica, acolo unde am avut ocazia sa-i revad pe Guns N’Roses si Within Temptation si sa-i vad in sfarsit live pe Evanescence.

Concertele au inceput devreme in fiecare zi, astfel ca duminica, la ora 14:00 eram deja la Romexpo pentru a-i vedea pe Within Temptation, pe care ii vazusem live si anul trecut la Peninsula. E intotdeauna o placere sa-i asculti si s-o admiri pe frumoasa solista Sharon den Adel. De data asta am stiut mai multe piese si am putut sa ma bucur si mai tare de concert.

La un moment dat am vazut un steag bulgaresc, lucru care m-a deranjat un pic si m-a determinat sa plec dupa concert acasa si sa-mi iau si eu steagul cu Romania. Am ratat asadar concertul The Cult, dar am revenit victorios la Evanescence.

Imi doream sa-i vad live de foarte mult timp si chiar imi pare ca au venit un pic cam tarziu si in Romania. Dar asta e deja ceva obisnuit si probabil ca n-ar mai trebui sa ne deranjeze acest lucru si ar trebui sa ne bucuram ca avem ocazia sa-i vedem live.

Cea mai tare faza de la acest concert a fost atunci cand mi-am facut curaj si, ajutat de un bulgar (ca sa vezi) si inca un roman, am aruncat pe scena steagul Romaniei. Amy l-a luat si l-a pus apoi la loc de cinste, acolo unde a stat pe toata durata concertului.

La final, l-au pastrat ca amintire si mi-a parut un pic rau ca n-apucasem sa scriu ceva pe el. Va dati seama ca am fost foarte mandru de reusita mea.

Despre concertul Guns N’Roses numai de bine. Parca s-au prezentat mai bine ca in 2010 si au intarziat de data asta doar o jumatate de ora.  Axl Rose a fost intr-o forma de zile mari reusind sa tina un concert de aproape 3 ore.

Mi-a placut mai mult show-ul lor de anul asta decat cel de acum doi ani si am rezistat pana la final, chiar daca la un moment dat o dadusera in piese foarte lalaite. Rock the City s-a incheiat pe acordurile piesei “Paradise City”. Sunt curios ce ne pregatesc organizatorii la anul.

Foto: mahmur.info si iConcert.ro

 

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.