Turist in orasul meu…

Locuiesc in Bucuresti de cand m-am nascut, adica de mai bine de 24 de ani. In acesti ani am reusit sa merg cam prin tot orasul si sa cunosc cam toate zonele.

De ceva vreme insa, am incercat sa vad orasul ca un turist si sa ma las vrajit de magia Bucurestiului, exact asa cum fac atunci cand merg in orasele din strainatate sau chiar si din tara. Fiind obisnuit cu locurile, parca nu mai ai timp sa observi micile detalii care fac parte din farmecul orasului.

M-am bucurat cand am vazut ca au fost inaugurate autobuzele Bucharest City Tour pentru ca imi doream ca strainii care ne viziteaza sa vada cat de frumos si deosebit este acest oras. Pana azi insa, n-am avut ocazia sa merg cu un astfel de autobuz si sa ma simt si eu turist.

Multumita celor de la BelVita (si in mare parte lui Costin pentru invitatie), am avut parte de un mic-dejun sanatos, la inaltime, intr-unul din autobuzele City Tour.

Am plecat din Piata Presei Libere, ne-am ferit capetele de ramurile copacilor de pe B-dul Pavel Kiseleff, am admirat parcul cu acelasi nume si Piata Victoriei, dupa care-am continuat calatoria pe Calea Victoriei.

Daca la plecare unii dintre noi au primit cafea (cei care au vrut, evident) si biscuiti, la prima oprire, din fata Muzeului National de Arta a Romaniei am combinat biscuitii cu iaurt de baut.

Turul ne-a dus mai jos pe Calea Victoriei, pana la Piata Natiunile Unite, dupa care-am facut un nou popas in fata Palatului Parlamentului.

Ne-am lasat uimiti la fel ca turistii straini veniti la Bucuresti de imensitatea cladirii, langa care eu am crescut inca de mic si care nu mi se mai pare cine stie ce minunatie.

Dupa ce ne-am alimentat si cu suc de portocale, am pornit din nou la drum, pe Bulevardul Unirii, pe la fantani si-apoi spre Piata Universitatii.

Am revazut locul unde m-am nascut (Spitalul Coltea) si acolo unde n-am mai fost de 4 ani de cand mi-a intrat gangania aia in ureche. Ma bucur ca l-au renovat si ca arata asa dragut acum.

Pe Magheru au observat detalii pe care de la nivelul solului nu le vezi, mai ales cand esti blocat prin trafic sau grabit sa ajungi undeva, pieton fiind.

Sigla urata a cinematografului Scala, “monumentul” din fata de la Carturesti sau crucea rosie din mozaic de vis-a-vis de gura de metrou de la Romana sunt doar cateva exemple.

Continuand spre Piata Victoriei, n-ai cum sa nu remarci ca noua cladire a Sectiei 1 de Politie se potriveste ca nuca-n perete pe langa cladirile frumoase de pe Lascar Catargiu.

Ultima oprire inainte de destinatia finala a fost pe B-dul Aviatorilor, unde-am savurat o salata de fructe alaturi de biscuitii BelVita.

Turul Bucuresti-ului s-a incheiat acolo de unde a inceput, adica in Piata Presei Libere, nu inainte de a mai trece victoriosi pe langa Arcul de Triumf si pe langa Muzeul Taranului Roman.

A fost un traseu frumos, care-a cuprins cele mai importante obiective turistice din Capitala si din ce-am inteles, asta e si traseul pe care-l fac autobuzele City Tour in general.

A fost o experienta interesanta, iar micul-dejun luat in double-decker-ul decapotabil a prins chiar bine inainte de o zi plina la birou.

Multumesc inca o data celor de la Kraft Foods care-au facut o activare foarte misto de promovare a biscuitilor nutritivi BelVita. Se pare ca poti lua micul dejun oriunde te-ai afla, chit ca esti pe fuga sau nu.

[divider2]

Ma gandeam sa ies intr-o zi la pozat Bucurestiul ca un turist, dar am vazut ca mi-a luat-o cineva inainte, si-a facut o treaba mult mai buna decat probabil as fi reusit eu.

Foto: Costin Cocioaba pentru BelVita Start | Video: Razvan Baciu

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

4 Comments

  1. Am vazut autobuzul de zeci de ori oprit la
    Piata Presei. M-a tentat de multe ori sa ma urc in el.citind acest articol m-am convins ca e momentul ca in weekend sa fac si eu o excursie

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.