Romania – Franta, din peluza

Aseara a fost pentru prima data cand am mers pe stadion la un meci al echipei nationale a Romaniei de fotbal. Nu-mi faceam mari sperante asa ca n-am fost dezamagit de rezultat, ci am incercat sa ma bucur cat mai mult de prezenta pe noul Stadion National.

Inna a cantat in deschidere

Inna a cantat inaintea meciului

Vara asta am fost in Dublin si am vizitat stadionul Croke Park, al treilea ca marime din Europa dupa Nou Camp si Wembley, si am ramas impresionant de tot ce fac oamenii aia acolo pentru jocurile galice (Fotbal Galic si Hurling).

Marcel Pavel a facut praf Imnul Romaniei

Marcel Pavel a facut praf Imnul Romaniei

Aseara am ramas la fel de impresionant atunci cand am pasit in incinta Noului Stadion National. Imi place cum arata, imi place cum se aude si ma tot gandesc cum s-ar fi auzit “Augh Augh Augh”-ul de la meciul cu Lazio, daca am fi jucat pe acest stadion.

Coregrafia a fost asigurata de FRF

Coregrafia a fost asigurata de FRF

Putem spune ca avem in sfarsit un stadion decent pe care se pot urmari meciuri de fotbal/rugby si pe care se pot organiza concerte.

A view from the top

A view from the top

Ce mi-a placut la National Arena:

[list style=”check”]

    • Se vede bine de oriunde, iar privelistea pe care o ai din ultimul rand este pur si simplu de vis.
      Asa cum spunea si ghidul stadionului Croke Park,  singurul  dezavantaj al celor care stau sus este ca acestia vad dinainte atunci cand echipa urmeaza sa primeasca gol, pentru ca de sus se vad clar spatiile lasate de jucatori si cum se va desfasura faza.
    • Acustica stadionului e foarte buna – cu o galerie mai bine organizata se poate pune o presiune foarte mare pe adversari;
    • Se pot face coregrafii foarte misto – acum ne trebuie si meciuri care sa merite coregrafii pe tot stadionul;
    • Stewarzii – oricat de ciudat ar parea, faptul ca stewarzii nu ne lasau sa ne ridicam in picioare mi s-a parut un lucru bun. Ne indreptam spre normalitate.
    • Tonul a fost dat de dinamovisti – Ca de fiecare data, galeria lui Dinamo a sustinut echipa nationala, dand de fiecare data tonul cantecelor de sustinere a tricolorilor. Tot de la ei au pornit si valurile “mexicane”

[/list]

Aglomeratia de la sfarsit

Aglomeratia de la sfarsit

Ce nu mi-a placut la National Arena:

[list style=”cross”]

    • Lipsa locurilor de parcare – daca vrei sa aduci 50.000 de oameni pe stadion, atunci asigura-le loc de parcare, ca sa nu mai fim nevoiti sa parcam ilegal pe cine stie unde;
    • Gazonul – no comment;
    • Ghiolbanii din tribune – La un moment dat s-a apucat un ghiolban sa strige “Africa! Africa!” in timp ce la balon era un jucator de culoare al Frantei. L-am calmat repede.
      Trebuie sa renuntam la astfel de comportamente pe stadion.
    • Cozile de la bautura/mancare – Atunci cand ai 50.000 de oameni, asigura-te ca au suficiente locuri de unde sa se aprovizioneze;
    • Bauturile au fost insuficiente – pe la mijlocul reprizei secunde, puteai sa mai cumperi doar apa;
    • huiduielile de la sfarsit – nu-si aveau rostul.

[/list]

Astept cu nerabdare confruntarile dintre Dinamo si Steaua de pe acest stadion si bineinteles meciul Otelul – Manchester United, cand o sa am ocazia sa-i vad, in sfarsit, live pe elevii lui Ferguson.

Pana atunci, sa speram ca toate lucrurile care nu mi-au placut sa se rezolve.

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.