Un an de twitter

Azi implinesc un an de zile de cand am intrat in cea mai tare retea de socializare, twitter. La inceput nu stiam exact cu ce se mananca twitterul asta si la ce se foloseste, dar incet, incet m-a prins si am ajuns sa fiu un membru destul de activ in twittosfera romaneasca (am dat aproape 13.400 de twitturi pana acum).

Conform TweetStats, cel mai mult am twitterit luna trecuta (ianuarie 2010) si cel mai putin in februarie 2009. Cel mai activ sunt miercurea, iar cel mai lenes sunt sambata (probabil dorm dupa vre-un party :)) ). Daca intri intre ora 13:00 si 16:00 pe twitter cu siguranta o sa vezi si un twit de-al meu, pentru ca atunci sunt cel mai activ. In schimb mai rar twitteresc intre 3 si 6 dimineata.

Cel mai mult m-am conversat cu @olixbolix, @cinnamonanna @ionutbunescu si @cart00n, iar cele mai multe RT-uri le-am dat pentru @sportlaminut @iConcert @olixbolix si @aproporo

Twitter nu inseamna doar sa scrii ce-ai mancat azi sau de cate ori ai fost la toaleta. Twitter e un loc unde poti sa impartasesti cu ceilalti intamplari d-ale tale, linkuri cu informatii utile sau linkuri amuzante. De asemenea e o comunitate unde intalnesti oameni foarte interesanti si daca esti interesat de un anume domeniu, sigur vei gasi pe twitter oameni din acel domeniu care te pot inspira sau ajuta. Gasiti un ghid usor pentru initiere in twitter la denisuca pe blog.

Intr-un an de zile, am “strans” 1135 de urmaritori (nu ca ar fi foarte relevant numarul asta pentru ca majoritatea sunt firme, boti sau utilizatori inactivi), urmaresc 360 de oameni si sunt in 88 de liste (la momentul la care scriu postul).

Cu ajutorul twitter-ului mi-am facut foarte multi prieteni cu care ies saptamanal in club (#amin – pentru cand iesim in Silver Church), in oras (#astt – awesome Starbucks twitter table), la #lecturiurbane, #arttweetmeet, #beertweetmeet sau #cevremnoitweetmeet. Au fost prea multe evenimente ca sa stau sa le enumar pe toate.

Ii incurajez pe toti prietenii mei sa-si faca cont pe twitter pentru ca mie mi se pare cel mai usor mod de a afla ce mai fac prietenii tai si de a fi la curent cu tot ce se intampla in tara si nu numai.

Asadar, la multi ani de twitter… pana cand o sa apara un alt program :))

Alin Pandaru
Alin Pandaruhttps://pandutzu.com
Blogger din 2007, berbec, iubitor de muzica live, biciclist, maratonist cu acte-n regula, fotograf de concerte si, mai nou, daily vlogger!

Latest articles

Related articles

5 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.